9 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 7°

Utorak

23.04.

12° / 11°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Za svako dobro: 30 hiljada eura za društveno odgovorne projekte i idejna rješenja

Tehnologija

Comments 0

Za svako dobro: 30 hiljada eura za društveno odgovorne projekte i idejna rješenja

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Telekom je šesti put raspisao konkurs „Za svako dobro“, putem kojeg dodjeljuje donacije za društveno odgovorne projekte u ukupnom iznosu od 30 hiljada eura. Za donacije mogu aplicirati sve nevladine organizacije registrovane u Crnoj Gori sa projektima od posebne važnosti za zajednicu, u čijem sprovođenju se primjenjuju digitalne tehnologije. Novina u ovogodišnjem konkursu je što će biti podržan i razvoj digitalnog idejnog rješenja čija su primjena i ciljevi u skladu sa prioritetima Konkursa, saopšteno je iz Telekoma.

"I ove godine oblasti podrške su obrazovanje i kultura (medijska pismenost i korišćenje digitalnih tehnologija u službi obrazovanja svih generacija, edukacija mladih u STEM području – nauka, tehnologija, inženjerstvo, matematika, digitalne tehnologije u službi razvoja i promocije kulture), zaštita životne sredine i inkluzija osjetljivih grupa i stvaranje jednakih mogućnosti za povezivanje i uključivanje u digitalno društvo", navodi se u saopštenju.

Kako su kazali, konkurs je otvoren do 4. oktobra 2019. godine, a Telekom dodjeljuje sredstva za realizaciju u maksimalnom iznosu do 10 hiljada eura po projektu za najmanje dva projekta, i sredstva u maksimalnom iznosu do 10 hiljada eura za razvoj i realizaciju jednog idejnog rješenja.

„Ne pretjerujemo kada kažemo da nas konkurs Za svako dobro čini posebno ponosnim i srećnim. Već pet godina podržavamo projekte koji doprinose dobrobiti zajednice, a u čijoj se realizaciji primjenjuju digitalne tehnologije. Naša želja je da svi u Crnoj Gori imaju pristup digitalnim servisima i uslugama, bez obzira ko su, šta rade i gdje žive – odnosno da budu dio svijeta novih mogućnosti. Nadamo se da će nas novine koje uvodimo sve zajedno inspirisati da stremimo dalje, razmišljamo šire, a na taj način i društvu pružimo više. Pozivamo građane da iskoriste mogućnost i glasaju on-line za inicijativu za koju misle da će najviše doprinijeti dobrobiti zajednice, jer će njihovi glasovi odlučiti o dodjeli donacija za dva projekta“ – naveo je Matija Otašević, PR Crnogorskog Telekoma.

Kriterijumi kojima će se prilikom selekcije za uži izbor projekata i idejnih (digitalnih) rješenja rukovoditi Odbor za donacije koji čine zaposleni Telekoma, kako je saopšteno, jesu relevantnost problema kojeg projekat tretira i način njegovog prevazilaženja, u kojoj mjeri realizacija projekta donosi dobrog za širu lokalnu zajednicu, inovativnost, izvodljivost i održivost, usaglašenost sa vrijednostima Crnogorskog Telekoma, stručnost lica uključenih u projekat, veličina ciljne grupe.

Kako je saopšteno, dvije donacije za podršku realizaciji projekta biće dodijeljene na osnovu rezultata glasanja online zajednice, dok će odluku o dodjeli donacije za razvoj jednog idejnog rješenja donijeti Ekspertska komisija koju čine predstavnici Crnogorskog Telekoma.

Više detalja o konkursu i načinu prijave može se pronaći na sajtu Telekoma.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR