8 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 16°

Srijeda

01.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Baterija telefona je prazna: Uz ovaj trik ćete je brzo napuniti

Izvor: Ilustracija/Sreenshot

Tehnologija

Comments 0

Baterija telefona je prazna: Uz ovaj trik ćete je brzo napuniti

Izvor: Radio Sarajevo

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Nemate dovoljno vremena, a hitno morate napuniti mobilni telefon i to što je brže moguće. Kako bi skratili muke postavite ga na "režim rada u avionu" prilikom punjenja. Time ćete privremeno zaustaviti aplikacije koje inače najviše troše bateriju i puno brže ga napuniti, prenosi Radio Sarajevo.

Nećete biti dostupni kratko vrijeme, ali uspjećete napuniti telefon dovoljno da možete izaći iz kuće.

Za duže trajanje baterije ugasite aplikacije koje se koriste lokacijskim uslugama. 

Svaki put kada vaš telefon primi obavještenje od mreže, on se pali te zavisno od vaših podešavanja, vibrira ili zvoni. Sve to troši bateriju, pogotovo ako primate puno ažuriranja. Ugasite obavjeptenja u podešavanjima ili unutar samih aplikacija i isključite sve osim važnih obavještenja, poput poruka i e-mailova.

Tamne pozadine i teme na mobilnom telefonu takođe će trošiti manje baterije od svjetlijih. Ako imate android uređaj, preuzmite aplikaciju Snapdragon BatteryGuru. 

Čak i kada ne upotrebljavate aplikacije, one su uključene u pozadini te troše bateriju. Na androidu ih možete ugasiti tako da odete na aplikacije unutar podešavanjai, zatim upravljanje aplikacijama. Na popisu odaberite aplikacije koje želite zatvoriti i stisnite prisilno zaustavljanje.

Očita stavka, ali ljudi je često zanemare je i da svjetlost ekrana troši bateriju. Na postavkama smanjite svjetlost i produžite trajanje. Isto tako, ako nemate pristup Wi-Fi mreži, isključite je jer nepotrebno troši.

Nikada ne ostavljajte telefon na suncu i što manje ga izlažite toplini. Ako se baterija previše zagrijava ona će se brže i isprazniti. To s vremenom može smanjiti i vijek trajanja baterije.

Pored svih trikova, uvijek možete nositi prenosni punjač kako se ne bi doveli u situaciju da se telefon ugasi, a nemate mogućnost punjenja, piše Reader's Digest.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR