11 °

max 16 ° / min 10 °

Utorak

23.04.

16° / 10°

Srijeda

24.04.

15° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

18° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 11°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Za svako dobro: 30 hiljada eura za društveno odgovorne projekte

Tehnologija

Comments 0

Za svako dobro: 30 hiljada eura za društveno odgovorne projekte

Autor: Antena M

  • Viber

Telekom je sedmi put raspisao konkurs „Za svako dobro“, putem kojeg dodjeljuje donacije za društveno odgovorne projekte u ukupnom iznosu od 30 hiljada eura.

Kako je saopšteno iz kompanije, za donacije mogu aplicirati sve nevladine organizacije registrovane u Crnoj Gori sa projektima od posebne važnosti za zajednicu, u čijem sprovođenju se primjenjuju digitalne tehnologije, kao i digitalnim idejnim rješenjima čiji su ciljevi u skladu sa prioritetima Konkursa.

"I ove godine oblasti podrške su obrazovanje i kultura (medijska pismenost i korišćenje digitalnih tehnologija u službi obrazovanja svih generacija, edukacija mladih u STEM području – nauka, tehnologija, inženjerstvo, matematika, digitalne tehnologije u službi razvoja i promocije kulture), zaštita životne sredine i inkluzija osjetljivih grupa i stvaranje jednakih mogućnosti za povezivanje i uključivanje u digitalno društvo", navedeno je u saopštenju. 

Konkurs je otvoren do 26. oktobra 2020. godine, a Telekom dodjeljuje sredstva za realizaciju u maksimalnom iznosu do 10 hiljada eura po projektu.

"U prethodnih šest godina, što zahvaljujući kontinuitetu ali prije svega zahvaljujući kvalitetu projekata koje smo podržali i koji su imali opipljiv i značajan uticaj na zajednicu u kojoj su realizovani, konkurs Za svako dobro postao je jedna od najprepoznatljivijih inicijativa Telekoma. I ove godine pozivamo nevladine organizacije da razmišljaju šire i streme dalje, i da se prijave sa projektima koji doprinose dobrobiti zajednice a u čijoj se realizaciji primjenjuju digitalne tehnologije, kako bismo nastavili da zajedno stvaramo svijet novih mogućnosti", naveo je Matija Otašević, PR Crnogorskog Telekoma.

Kriterijumi kojima će se prilikom selekcije za uži izbor projekata i idejnih (digitalnih) rješenja rukovoditi Odbor za donacije koji čine zaposleni Telekoma, jesu relevantnost problema koji projekat tretira i način njegovog prevazilaženja, u kojoj mjeri realizacija projekta donosi dobro za širu lokalnu zajednicu, inovativnost, izvodljivost i održivost, usaglašenost sa vrijednostima Crnogorskog Telekoma, stručnost lica uključenih u projekat, veličina ciljne grupe.

Kako se navodi, o dodjeli donacija za podršku realizaciji projekata odnosno digitalnih idejnih rješenja odlučivaće se na osnovu rezultata glasanja online zajednice kao i glasova komisije koju čine predstavnici Crnogorskog Telekoma.

Više detalja o konkursu i načinu prijave može se pronaći na sajtu https://telekom.me/o-kompaniji/za-svako-dobro-2020.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR