8 °

max 16 ° / min 7 °

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 17°

Četvrtak

02.05.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Bitcoin skočio na novi najviši nivo u devet mjeseci

Tehnologija

Comments 0

Bitcoin skočio na novi najviši nivo u devet mjeseci

Izvor: Mina-business

Autor: Antena M

  • Viber

Bitcoin je u petak dostigao nove devetomjesečne najviše nivoe, jer su najnoviji događaji u rastućoj bankarskoj krizi Sjedinjenih Američkih Država podstakli kripto tržišta.

Podaci iz Cointelegraph Markets Pro i TradingView pokazuju da je BTC/USD dosegnuo 27,03 hiljade USD na Bitstampu prije konsolidacije, prenosi SEEbiz.

Katalizator za novi rast došao je u obliku podataka o bilansu Federalnih rezervi preko noći, što pokazuje da je gotovo 300 milijardi USD ubrizgano u privredu kao dio odgovora na bankarsku krizu.

Događaj je efikasno poništio mjesece uklanjanja likvidnosti pod Fedovim kvantitativnim stezanjem (QT), a komentatori su brzo nazvali novim pokretanjem suprotnog fenomena — kvantitativnog popuštanja (QE).

“Reći će vam da nije QE, ali brojke ne lažu. Otprilike polovina smanjenja od godine kvantitativnog pooštravanja izbrisana je u sedam dana”, komentarisao je trgovac, analitičar i vođa podcasta Scott Melker, poznat kao “Vuk sa svih ulica”.

Bitcoin je tako slijedio snažan učinak američkih dionica dan ranije.

Za tržišne komentatore, postojalo je uvjerenje da bi se uzlazni trend mogao nastaviti uprkos tome što su dionice proizvele bočno djelovanje tog dana.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR