14 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 6°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Omladinci Budućnosti nadigrali Sutjesku, kadeti uprkos porazu ostali lideri

FK Budućnost

Comments 0

Omladinci Budućnosti nadigrali Sutjesku, kadeti uprkos porazu ostali lideri

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Utakmica sa Sutjeskom je uvijek derbi, bez obzira u kom rangu se igrala i u kojoj uzrasnoj kategoriji - omladinci Budućnosti su u sred Nikšića demolirali Sutjesku rezultatom 6:1 u 9. kolu Omladinske lige Crne Gore.

Učenici Srđana Radonjića su se pitali za sve na terenu, održali su fudbalsku lekciju protivniku, a golove protiv velikog rivala su postigli Bogdan Obradović i Mitar Globarević (po dva), te Damjan Mugoša i Jovan Dašić. Nije se tako često u prošlosti dešavalo da naši momci u gostima ubjedljivo savladaju Sutjesku.

“Presrećni smo, jer smo ostvarili veliku pobjedu nad velikim rivalom kakav je Sutjeska. Prenijeli smo zamisli šefa na teren, odigrali čvrsto i disciplinovano što je rezultiralo velikim trijumfom”, rekao je za klupski sajt kapiten Damjan Dakić.

Omladinci su počeli u sastavu Filip Babović, Petar Vuković, Ensar Lucević, Lazar Mijović, Aleksa Ćetković, Balša Ćetković, Bogdan Obradović, Damjan Dakić, Jovan Dašić, Damjan Mugoša, Dino Đukić, a priliku sa klupe su dobili Filip Starovlah, Bogdan Čelebić, Mitar Globarević, Luka Krkeljić, Mladen Marstjepović, Filip Femić i Marko Lubarda.

Sa kapitenskom trakom oko ruke ih je predvodio upravo Dakić, 16-godišnjak koji briljira u omladincima, a po godinama bi još mogao da igra u kadetima.

“Kapitenska traka je velika čast i veliko priznanje za mene. Hvala trenerima na ukazanom povjerenju, a posebno hvala saigračima bez čije pomoći ne bih zadužio traku. Trudiću se da opravdam povjerenje i da budem sve bolji i bolji”.

Po godinama je kadet, igra za omladince, a često je na treninzima prvog tima.

"Bio sam na klupi protiv Zete prethodnog vikenda i stvarno sam se osjećao nevjerovatno lijepo. Nestvarno. Treniranje sa prvim timom je ispunjenje snova svakog dječaka kome je Budućnost u srcu. Treninzi su fenomenalni, interesantni, zahtjevni… Pravo je uživanje trenirati sa prvotimcima”, jasan je Dakić.

Omladinska selekcija nakon devet odigranih kola ima 22 boda, četiri manje od lidera OFK Titograd, titula nije daleko, ali…

“Vrijedno radimo na svakom treningu, svi se trudimo da podižemo formu i otklanjamo nedostatke. Atmosfera u ekipi je fenomenalna, a prioritet je stavljen na rad i napredovanje. Vjerujem da bi kao nagrada za to mogla da dođe titula”, rekao je Dakić.

Sa druge strane, kadeti su izgubili u Podgorici od Berana sa 5:3 u 9. rundi Kadetske lige, tako su upisali prvi poraz u sezoni, ali to nije previše uticalo na tabelu, jer su plavi klinci ostali lideri Kadetske lige - sada prvo mjesto dijele sa Podgoricom sa 20 bodova.

Trener Željko Ćetković je počeo utakmicu u sastavu: Filip Domazetović, Stefan Vulanović, Vladimir Perišić, Kastriot Ljuljđuraj, Luka Živković, Luka Miranović, Romario Camaj, Ilija Vuković, Edin Karamanga, Viktor Đukanović i Risto Pejović, a šansu su još dobili Balša Barović, Nenad Krivokapić, Đorđe Pešukić, Đorđe Tripunović i Vuk Tripunović. Golove za Budućnost su postigli Vladimir Perišić (dva) i Viktor Đukanović.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR