10 °

max 15 ° / min 9 °

Četvrtak

25.04.

15° / 9°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

18° / 11°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Plave dame: Velika je čast igrati za Budućnost i reprezentaciju

FK Budućnost

Comments 0

Plave dame: Velika je čast igrati za Budućnost i reprezentaciju

Izvor: Fk-buducnost.me

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Ženska fudbalska liga Crne Gore se nije igrala prethodnog vikenda zbog obaveza reprezentacije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Crvene dame su u 6. kolu grupe I stale na korak od iznenađenja izgubivši od Grčke 1:0 u Atini, a selektor Mirko Marić je za tu akciju pozvao šest “plavih dama” - Anastasiju Krstović, Milicu Radunović, Nađu Đurđevac, Nikolinu Caković, Svetlanu Bečić i Anđelu Tošković.

Golmanka Anastasija je prvi golman U19 selekcije, dok je rezerva u A reprezentaciji.

“Cure su ostavile srce na terenu protiv Grčke, a za bolji rezultat je nedostajalo malo sportske sreće”, rekla je za sajt kluba Anastasija Krstović, koja je presrećna što sa drugaricama iz Budućnosti zajedno nosi dres Crne Gore.

“To je čast za sve nas. Trudimo se da našu državu predstavimo u najboljem mogućem svijetlu, a mogu slobodno reći i u njihovo i u moje ime da nam utakmice odigrane u reprezentaciji predstavljaju veliko iskustvo. Pomažu nam da napredujemo”.

Sa reprezentativnih obaveza vratili smo se na klupske - Anastasija je zamjenik kapitena ŽFK Budućnost, a na prethodnih nekoliko utakmica je nosila traku oko ruke jer je Nikolina Caković bila povrijeđena.

“Velika je čast i obaveza biti kapiten u klubu kao što je Budućnost. Ponosna sam na tu ulogu i osjećam se dobro što mi je klub ukazao to povjerenje”.

"Plave dame" su nakon šest kola prve u ŽFL sa 11 bodova pošto imaju bolju gol razliku od šampiona Breznice. I svi u klubu se nadajyuda će izabranice Duška Globarevića na kraju sezone osvojiti titulu.

“To nam je najveći cilj. Borimo se, trudimo se, a iza nas su naporni treninzi kako bi zadržali trenutno stanje na tabeli”, poručila je Anastasija, koja u subotu nema pravo nastupa protiv ŽFK Mladost 2015. zbog suspenzije.

“Očekujem da djevojke upišu pobjedu, a ja ću ih bodriti sa tribina”.

Plave djevojke sa osmijehom dolaze i odlaze sa treninga i potvrđuju da u klubu vlada porodična atmosfera.

“Trenirati u Budućnosti je prije svega veliko iskustvo zbog odličnih treninga - od kondicionih do posebnih golmanskih - koje nam održava naš trener Duško Globarević. Atmosfera je odlična u cijelom klubu, kako među nama djevojkama, tako i među stručnim štabom”, rekla je Anastasija Krstović.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR