9 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Milinković: Pobjeda u gradskom derbiju mora da se zasluži

FK Budućnost

Comments 0

Milinković: Pobjeda u gradskom derbiju mora da se zasluži

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Gradski derbi je gradski derbi, pa čak i kada je razlika između “plavih“ i “romantičara“ nevjerovatna 33 boda nakon samo 21 odigranog kola domaćeg šampionata.

Budućnost u 22. rundi na Gradskom stadionu sjutra dočekuje OFK Titograd, utakmica počinje u 17.00 časova, a biće to treći duel dva podgorička sastava u takmičarskoj godini 2020/21 - plavi šampioni kao apsolutni vladari u aktuelnoj sezoni su slavili na prethodne dvije međusobne utakmice 3:1 i 4:0.

Petar Grbić i drugovi su nakon startnog remija protiv Sutjeske u prethodnom kolu savladali Podgoricu potpisavši rekordnu razliku od 21 boda u odnosu na prve pratioce.

“Vrlo je bitno što smo pobijedili na prethodnoj utakmici (p.a. Podgorica - Budućnost 0:1), ali to ne treba ni trunku da nas opusti, a posebno ne smije da nas zavara pozicija Titogarada na tabeli“, rekao je šef stručnog štaba Mladen Milinković, koji poštuje komšije sa Starog aerodroma...

“OFK Titograd je jedna mlada i poletna ekipa koja može svakoga da iznenadi. Izašli su iz neke krize rezultata, pobijedili su u prošlom kolu, malo se odmakli od posljednjeg mjesta... Protivniku su bodovi prijeko potrebni, ne mogu reći da ulaze rasterećenije, ali sa manje pritiska - da“.

“Plavi“ su postavili visoke standarde, djeluju nedodirljivo, svi očekuju da se ređaju samo trijumfi...

“Sigurno da je veći pritisak na nama, jer igramo na našem stadionu, bodovna razlika kaže da smo izraziti favoriti, a nadam se da će igrači utakmicu shvatiti maksimalno ozbiljno. Gradski derbi se ne dobija unaprijed, tri boda moraju da se zasluže na terenu. Vjerujem da će momci dati sve od sebe, da ćemo nastaviti sa pobjedama“, jasan je 52-godišnji Lozničanin.

Budućnost i OFK Titograd su se sastali 44 puta u nezavisnoj Crnoj Gori (27 pobjeda plavih, devet remija, osam poraza), 23 puta pod Goricom (15 pobjeda plavih, četiri remija, četiri poraza), a naš klub je uvijek bio favorit.

I sada je uprkos tome što Milinković ne može da računa na najjači sastav - Luka Mirković, Miloš Raičković, Vladan Adžić i Aleksandar Vujačić su lakše povrijeđeni, dok Igor Ivanović ima kartone, a odavno je van stroja Nemanja Sekulić.

“Biće promjena u odnosu na prve dvije utakmice, to je sigurno“, poručio je Milinković, koji ni protiv Sutjeske, ni protiv Podgorice nije imao važne igrače na raspolaganju...

“Nadam se da će igrači koji dobiju priliku opravdati očekivanja, mi u stručnom štabu stvarno vjerujemo u njih. Uostalom, na primjeru Đuričkovića - koji je igrao na drugoj poziciji i poslije duže vremena protiv Podgorice - smo vidjeli da imamo kvalitet. Iskreno, vjerujem da će svi igrači nastaviti da se bore i trude i da ćemo nastaviti sa pobjedama i protiv Titograda“, jasan je plavi šef.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR