14 °

max 14 ° / min 9 °

Srijeda

17.04.

14° / 9°

Četvrtak

18.04.

14° / 8°

Petak

19.04.

14° / 6°

Subota

20.04.

15° / 5°

Nedjelja

21.04.

11° / 8°

Ponedjeljak

22.04.

13° / 7°

Utorak

23.04.

12° / 5°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Plavi pred revanš sa Toršavnom: Vjerujemo

FK Budućnost

Comments 2

Plavi pred revanš sa Toršavnom: Vjerujemo

Izvor: Fk-buducnost.me

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Budućnost je doživjela ubjedljiv poraz na Farskim Ostrvima, ali je odlučna da se konačno razbudi i pokaže zašto je ubjedljivi osvajač duple krune.

„Plavi“ sjutra od 20.00 časova na Gradskom stadionu u Podgorici dočekuju ekipu HB Toršavn i jure četiri gola minusa. Razlika je ogromna, ali odustajanje nije opcija.

„Ne bježimo od javnosti, kad kažem mi mislim na Budućnost jer se smatram dijelom Budućnosti. Da bježimo od novinara i od istine, a od istine se ne može pobjeći, ne bismo ni danas došli na konferenciju za štampu“, rekao je šef stručnog štaba Mladen Milinković, koji je elaborirao poraz od prvaka Farskih Ostrva.

„Najljepše trenutke sam doživio u Budućnosti i svakako da je to najteži poraz i poniženje kao što sam i rekao nakon utakmice. Najteži za sve nas, ali i mene lično. Znali smo da igrači Toršavna nisu puki amateri, ali smo očekivali mnogo bolji rezultat. Očekivali smo da ćemo da budemo agresivniji kako bi pred revanš napravili dobar rezultat i na našem terenu se plasirali u 3. kolo, koji je realan domet ekipe u ovome trenutku“.

Navijače ne boli samo poraz...

„Uz loš rezultat, pokazali smo slabosti, a kada se desi prvi, drugi, pa i treći put, onda to nije slučajnost. Opet smo u razmacima od 10 - 15 minuta primili tri gola. Nije isto izgubiti 1:0 i 4:0 i čekati revanš, sada je nerealnije nadati se nečemu, ali mi vjerujemo. Izuzimajući Zarubicu, Vujačića, Janketića i Jevrića, mi smo ista ekipa koja je prošle sezone napravila neke lijepe stvari. Naravno da smo očekivali više, kao što sam rekao željeli smo da pokažemo nešto više u Evropi, a pokazali smo ružnu sliku o nama i bacili veliku mrlju na sve lijepe stvari“.

Pobjede i porazi su sastavni dio fudbala...

„Neću da se pravdam, ali takve stvari se dešavaju, ali nismo smjeli da dozvolimo da se nama dese. Malo se izgubio žar, malo volja, da li je došlo do samozadovoljstva... Pokušavamo da nađemo razloge“, rekao je Milinković, koji je dodao...

„Najviše na svijetu bismo voljeli da postignemo pet golova i prođemo dalje. Istina je da Farani nisu amateri, ne želim da gledam liste i koeficijente, ali smo tamo vidjeli neke druge stvari u odnosu na naš fudbal, a to je da ne gube voljni momenat ni u jednom trenutku. Možda je to bilo presudno“.

A isti ti Farani su u glavni grad naše države stigli još u subotu...

„I to vam govori da nisu amateri“.

Kakav je plan za sjutra?

„Plan za sjutra je da izađemo na teren i damo maksimum, da pokušamo da speremo koliko je moguće obraz koji smo zaprljali. Ne želim da ponavljam neke riječi, ali je posljednji momenat da se pokrenemo, jer bi četiri negativna rezultata bila teška za psihologiju, jer nam slijedi prvenstvo“.

Vaš status?

„Moj status nikada nije bio sporan, uvijek je na raspolaganju klubu, od prvog dana. Nisam došao u Budućnost da bih se obogatio ili da bih nekoga oštetio. Znate i sami da su svi bili skeptici kada sam dolazio, ali srećom sve je krenulo lijepo i po klub i po mene. Sada je sezona krenula kako ne treba, rekao sam i predsjedniku i igračima da je trener najodgovorniji. Trener ne igra i ne trči, ali bira igrače i zato imam najveću odgovornost. Ne bježim od krivice, ali ne mogu sebe više da krivim nego što već krivim. Imao sam razgovor i sa predsjednikom, a za sve novo što bude - bićete obaviješteni“.

Da li ekipa ima snage da se vrati?

„Nije stvar treninga ili snage, sada je stvar psihologije. Ukoliko budemo spremni da vratimo psihologiju kod igrača, da vjeruju u to što radimo, mislim da neće biti problema. Da se ne lažemo, mislim da ova ekipa ima kvalitet i da može da napravi razliku koju je pravila prethodne sezone. Neće biti ni prvi, ni posljednji put da se promijeni trener. I danas i sjutra i za pet godina biću veliki navijač Budućnosti, jer ne mogu da se zaborave lijepe stvari i titule. To ostaje zapisano, kao što ostaju i ovi ružni momenti, ali u životu nije svaki dan sunce. Nama su naišli ružni dani, ali rekao sam i igračima da ostanu jedinstveni, da budemo kompaktni, da ne bi došlo do većih turbulencija, jer je onda to malo teže zaustaviti“.

Kako igrati u revanšu?

„Maksimalno ofanzivno, jer ako pogledamo rezultat iz prve utakmice, eliminisani smo. Daćemo sve od sebe za pobjedu i uradićemo sve da napravimo iznenađenje i prođemo dalje. A ako to nije moguće, onda ćemo uraditi sve da pobijedimo“.

Reprezentativac Igor Ivanović je ispred igrača poručio da „plavi“ žele da se iskupe.

„Očekivanja su velika, jer smo u prvoj utakmici poraženi sa 4:0, moramo da se iskupimo, jer je to bio još jedan loš dan za nas. Daćemo sve od sebe da pobijedimo, nadam se da će to da bude dovoljno za prolaz“, poručio je Ivanović, koji je dodao.

„Nije prijatno kada se izgubi sa 4:0, a u utakmicu smo ušli kao favoriti. Ni meni, ni mojim saigračima nije lako, jer nije da nismo htjeli, nego jednostavno ništa nije funkcionisalo. Stručni štab nam je sve pokazao, ali nismo djelovali kao ekipa i zasluženo smo poraženi. Svi mi u ekipi vjerujemo da možemo da prođemo, nadam se da ćemo to da dokažemo. Brzi gol bi nam dosta značio i dosta pomogao da uđemo još jače u utakmicu“, poručio je Ivanović, koji vjeruje u pomoć publike.

„Razočarali smo publiku, vjerujem da će da nam pruže podršku, zajedno sa njima možemo do velikih stvari. Sve dobro što smo napravili poništili smo sa ovim rezultatima, tako da nam je potreban vjetar u leđa“.

Napadač Lazar Mijović zna da će da bude teško, ali...

„Mi smo u velikom minusu, ali uradićemo sve da dođemo do pobjede i do nekog iznenađenja. Što se tiče mene, naše prvenstvo i Evropa nisu isto, možda je došla neka lošija forma, ali nadam se da ću već na sljedećoj utakmici postići gol“, poručio je talentovani ofanzivac.

Utakmica Budućnost - HB Toršavn se igra sjutra od 20.00 časova, direktan prenos je obezbijeđen na drugom programu RTCG, a sudije su iz Sjeverne Irske - glavni arbitar je Džejmi Robinson, pomoćnici su Endrju Neteri i Adam Džefri, dok je četvrti sudija Li Tavinder.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

VVM

Samo ne znam ko je i na osnovu čega vas nazvao profesionalcima ! Što se kvaliteta fudbala tiče on je na najnižem nivou u Evropi .

Legenda

Na osnovu čega vjerujete.Ne znam kako imate obraza izaći pred narod na ulicu fascinantna gol razlika u 3 meča.Muka me gledati vaše utakmice.Ugledajte se na košarkaše i rukometašice.Sramno od vas.Farani 4 i Finci 7 golova.E bruke