16 °

max 16 ° / min 6 °

Subota

20.04.

16° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 7°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 8°

Utorak

23.04.

13° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 9°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Milan plaća klauzulu za čudo od štopera

Fudbal

Comments 0

Milan plaća klauzulu za čudo od štopera

Izvor: Mozzartsport.com

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Milan se prethodnih dana više bavio pojačanjima u foteljama nego u svlačionici. Danima su iz ulice Aldo Rosi stizale zvanične potvrde o potpisima funkcionera. Maldini, Boban, Đampaolo, Masara... Sada kad je rukovodeća struktura kompletirana, Milan može da se baci na prijelazni rok i dovođenje igrača.

Italijanski mediji javljaju da su Rosoneri na pragu potpisa turskog štopera Ozana Kabaka iz Štutgarta. Riječ je o veoma talentovanom 19-godišnjaku koji je prošle sezone eksplodirao kod Fatiha Terima u Galatasaraju. Za samo šest mjeseci seniorskog fudbala je skrenuo pažnju na sebe i obezbijedio 11.000.000 eura težak transfer u Štutgart. Iako se u timu Švaba odmah izborio za mjesto startera i ostavio odličan utisak, nije imao sreće da izbjegne ispadanje. Koliko je Kabak impresionirao Njemce najbolje govori to što je izabran za novajliju sezone u Bundesligi iako je došao na sredini sezone i iako je bio štoper tima koji je ispao u Cvajtu.

Interesantno je da je Kabak prošle zime bio na pragu preaska u Inter, ali je Štutgart bio brži i obećao mu veću minutažu. Sada bi trebalo da pređe u Milan. Rosoneri su odlučili da plate otkupnu klauzulu u visini od 15.000.000 eura. Štutgart je dao zeleno svijetlo i čeka se odgovor Kabaka. Njegov agent uvjerava Milan da će igrač prihvatiti ponudu, ali taj odgovor je trebalo da stigne još juče.

Rosonerima se žuri jer su dobili šamar u trci za Stefana Sensija kojeg su jurili neđeljama, a on će preći u Inter. Za Kabaka se interesuju još Porto, Monaka i Bajern, pa je jasno zašto Milan pokušava da što prije završi operaciju.

Takođe, Paolo Maldini, Ivan Gazidis i Zvonimir Boban su prethodnih dana boravili u Madridu gdje su pregovarali sa čelnicima Reala oko nekih pozajmica. Isko je nerealna želja jer košta mnogo i Real ne želi da ga pozajmi, ali su neka druga imena prihvatljivije opcije.

Milanova prva meta je Dani Sebaljos kojeg je Zidan precrtao, ali Perez traži prevelikih 50.000.000 eura. Milan se nada pozajmici. Zvonimir Boban se bacio na ubjeđivanje Matea Kovačića koji takođe nema budućnost kod Zidana. Kovačić se danima najavljivao kao pojačanje Antonija Kontea u Interu, ali Boban bi mogao da ga ubijedi u pozajmici u Milan. Na taj način bi se Rosoneri osvetili gradskom rivalu za Sensija.

Još neka imena se pominju u sklopu pomoći iz Madrida. Milan razmišlja i o pozajmicama Lukasa Vaskeza, Borhe Majorala, pa čak i Vinisijusa Žuniora koji kod Zidana možda neće imati veliku minutažu, a u Milanu bi mogao da bude jedan od najvažnijih igrača.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR