15 °

max 15 ° / min 6 °

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 7°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 8°

Utorak

23.04.

13° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 9°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Dvostruki osvajač FA kupa i klub star 134 godine pred gašenjem

Fudbal

Comments 0

Dvostruki osvajač FA kupa i klub star 134 godine pred gašenjem

Izvor: Mozzartsport

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Engleski trećeligaš Buri eliminisan je danas automatski iz Liga kupa Engleske, dok mu je naredna prvenstvena utakmica sa Trenmerom odložena, zbog velikih finansijskih problema u kojima se našao.

Šefild Venzdeju je poslije ove odluke dodineljen prolaz u sljedeću fazu kup takmičenja za zelenim stolom, a ta, kao i utakmica sa Tranmerom, su već šesta i sedma od početka sezone koje su morale da budu odložene jer Buri nema novca da se takmiči.

"Bord direktora Engleske fudbalske lige je razočaran zbog nedostatka značajnog progresa od strane predsjednika Stiva Dejla koji ponovo nije dostavio potrebne informacije i garancije da klub može da se takmiči. Ipak, nastavićemo da sarađujemo sa trenutnim rukovodstvom kako bi se ispunili svi zahtjevi do roka koji smo im propisali, a to je 23. avgust. Ukoliko do navedenog datuma gospodin Dejl ne pronađe rješenje za finansijske probleme, Buri će biti izbačen iz Fudbalske lige. Ukoliko se to desi liga se nastavlja sa 23 ekipe, ali će broj klubova koji ispadaju na kraju sezone 2019/20. biti smanjen za jedan. Buri će nakon eliminacije moći ponovo da se prijavi za takmičenje od sezone 2020/21. ali u nižem rangu fudbalske piramide", saopšteno iz sjedišta Engleske fudbalske lige.

I vjerni navijači Burija su razočarani. Ukoliko za tri dana predsjednik Dejl ne pronađe novac, klub star 134 godine će se ugasiti. Fanovi ovog tima pokrenuli su na društvenim mrežama peticije s molbom gazdi da proda klub zainteresovanim investitorima (kojih ima), ali je ovaj to danas uporno odbio jer smatra da još uvijek može da spasi Buri gašenja.

Zanimljivo, iako je prethodne sezone kao drugoplasirani iz četvrte lige ušao u Ligu 1, Buriju je zbog finansija prije početka sezone oduzeto čak 12 bodova. Kako se situacija nije promijenila u ovih mjesec dana, dvostruki osvajač FA kupa se suočio sa gašenjem. Tužna sudbina...

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR