15 °

max 15 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

15° / 8°

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

19° / 7°

Srijeda

24.04.

20° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Real ima novu metu na poziciji veziste

Fudbal

Comments 0

Real ima novu metu na poziciji veziste

Izvor: Mozzartsport.com

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Kraljevski klub još nije riješio misteriju pojačanja u veznom redu. Pol Pogba je očigledno nedostižan, Kristijan Eriksen sve manje aktuelan, dok je potpuno isparila priča o transferu Donija van de Beka, iako su sve najave dolazile da je taj posao završen.

Zbog toga Real ubrzano radi na tome da do zatvaranja pijace 2. septembra obezbjedi čovjeka koji može da pokrije mjesta na dvije pozicije - centralnog i defanzivnog veziste, a izbor je pao na Espanjolovog Marka Roku.

Momak koga je Bajern silno želio, na trenutak izgledalo čak i dogovorio, ipak bi mogao da ostvari najveći transfer u dosadašnjoj karijeri i potpiše za jednog evropskog giganta i bivšeg šampiona Evrope. Ovaj je, ipak, najveći od svih.

Kako radio Kadena Kope, inače vrlo dobro upućen sa dešavanjima u Kraljevskom klubu, tvrdi da su pregovori s Espanjolom uveliko u toku i da će četvrtak biti ključni dan u pregovorima dva kluba.

Espanjol ne bi imao ništa protiv da proda Roku, ali sve ima svoju cijenu, pa tako i njegov ugovor. Katalonski klub insistiraće na tome da bude isplaćena otkupna klauzula od 40.000.000 eura, baš kao što je to bio slučaj i kada je sportski direktor Bajerna Hasan Salihamidžić razgovarao na istu temu prošlog mjeseca.

Real kao jedinog klasičnog defanzivnog vezistu ima Kazemira, dok po potrebi uskaču i Toni Kros i Luka Modrić, ali vrlo rijetko. Zbog toga je Zidanu potreban još jedan vezista sa izraženim odbrambenim kvalitetima, ali i kontrolom lopte.

Roka bi mogao da bude pravi čovjek za posao, iako trenutno nije tako atraktivno ime. Ako bi Roka došao, onda bi Pogba ili Van de Bek izvjesno otpali, pošto Španac može da bude i nešto ofanzivniji.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR