7 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

14° / 8°

Utorak

23.04.

10° / 9°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

10° / 6°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Kako fudbalske zvijezde u Engleskoj provode vrijeme u doba korona virusa

Izvor: EPA-EFE/FACUNDO

Fudbal

Comments 0

Kako fudbalske zvijezde u Engleskoj provode vrijeme u doba korona virusa

Autor: Antena M

  • Viber

Autor: Danilo Nikčević

Jedna od pogođenijih zemalja korona virusom u Evropi je i Velika Britanija. Fudbalsko prvenstvo u Engleskoj prekinuto je 13. marta, a fudbaleri, osim što održavaju formu u kućama, pronalaze vrijeme i za zabavu. Jedan od primjera za to je Eric Dier, defanzivac engleske reprezentacije i Totenhem Hotspura. On je privremenu zamjenu za fudbal pronašao u bašti, sadeći voće i povrće.

“Srećan sam što imam slobodnog vremena, preferiram krompir i tikvice, cilj je da uspješno rode i da se iskoriste u kuvanju”, navodi Dier za zvanični sajt kluba. Osim grupnih treninga, koji se održavaju putem video poziva stručnog štaba i fudbalera, posvećeni defanzivac trenira i individualno u kućnoj teretani.

Iz konkurentske ekipe Mančester Sitija, intervju za instagram stranicu dao je reprezentativac Njemačke Ilkay Gundogan. On i njegove kolege dobili su program treninga koje obavljaju kod kuće i svakodnevno su u kontaktu, kako međusobno, tako i sa članovima stručnog štaba. Za njega su prvih nekoliko dana karantina bili jako izazovni, međutim pronašao je novi hobi - kuvanje. Između ostalog, poručio je da vrijeme provodi gledajući filmove i serije, te svojim fanovima preporučio serije: Money Heist i Sherlock.

Trener Mančester Junajteda, Ole Gunar Solšer za njihov sajt ističe da su njegovi igrači spremni, da vjeruje u njih ali i to da u ovom trenutku najveće priznanje zaslužuju zdravstevni radnici.

Prvi intervju, nakon što je uspješno prebrodio korona virus, dao je i devetnaestogodišnji fudbaler Čelzija - Calum Hadson Odoi.

“Osjećam se odlično i spremno, želim da se zahvalim svima koji su mi pružali podršku. U razvijenom tehnološkom svijetu, biti u karantinu ne znači biti odvojen od realnosti. Na društvenim mrežama, stalno sam u komunikaciji sa saigračima. Situacija se odvijala previše brzo i nisam bio svjestan da se virus tako lako širi”, izjavio je talentovani fudbaler. Takođe, dodaje da je da je već počeo sa primjenom plana treninga i oporavka od povrede koju “vuče” duže od dva mjeseca.

Iako iz UEFA-e insistiraju na nastavljanju takmičenja u svim ligama pod njenim patronatom (kada se za to steknu uslovi), u Engleskoj još nije poznat zvaničan datum kada bi se to moglo desiti. Osim toga, polemiku oko visokih ugovora igrača vode sindikat profesionalnih fudbalera (PFA), zvaničnici Premijer lige i Fudbalske lige (EFL) i udruženja trenera (LMA).

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR