10 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

11° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 7°

Utorak

23.04.

12° / 11°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Dramatična poruka iz Engleske

Fudbal

Comments 0

Dramatična poruka iz Engleske

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Prvi čovjek engleskog FA-a Greg Klark dramatičnim obraćanjem upozorio je englesku i svjetsku javnost da bi zbog finansijske štete koja je nastala usljed pandemije koronavirusa veliki broj klubova i liga sa Ostrva mogao da bude uništen.

On je na hitnoj skupštini najvećeg fudbalskog organa u Engleskoj istakao da je jedini spas u tome da svi ravnomjerno podnesu teret, što će biti jako teško bez nekih ozbiljnih odluka.

"Fudbal se danas suočava s teškim ekonomskim izazovima koji premašuju najluđu maštu svih onih koji ga vode. Pandemija će biti praćena ekonomskim posljedicama i najviše će trpjeti poslovni sektori. Pred nama je ozbiljna opasnost da izgubimo sve klubove i lige jer se sve finansijski urušava, a mnogi omiljeni klubovi iz malih lokalnih zajednica bi mogli nestati", rekao je Klark na skupštini FA-a.

On smatra da bi nagli pad prihoda mogao ostaviti nemjerljive posljedice na sve engleske lige i klubove, a takođe je rekao da mjere štednje u savezu i klubovima Premijerlige neće biti dovoljne.

"Ne vidim kako se neki mali klub može izdići ako dođe do najgoreg. Suočeni smo sa do sada nezapamćenom katastrofom i svi smo dio ove priče, od igrača, navijača, klubova, vlasnika i administratora, baš svi, i shodno tome svi moramo dati sve od sebe i podijeliti bol kako bi spasili igru koju volimo", poručio je za kraj.

Šteta koju je do sada pretrpio engleski fudbal mjeri se u milijardama eura, a nema sumnje da će tako biti minimalno do kraja aprila mjeseca u kojem se izjesno neće igrati utakmice.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR