14 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 8°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Priča o Prosinečkom i Antiću, od Madrida do Ovijeda...

Fudbal

Comments 0

Priča o Prosinečkom i Antiću, od Madrida do Ovijeda...

Izvor: Sportske.net

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Robert Prosinečki emotivno se oprostio od Radomira Antića.

"Katastrofa... Nastavljaju da dolaze loše vijesti. Koronavirus, zemljotres u Zagrebu, ode i veliki trener i čovek Radomir Antić. Rastužio sam se, za mene je vijest o smrti predstavljala šok, jer nisam znao da boluje. Žao mi je, izražavam saučešće porodici", izjavio je Prosinečki za Žurnal.

Antić je svojevremeno, 1991. godine, odlučio da dovede Roberta Prosinečkog u Real Madrid, ali su zapravo u tandemu najviše blistali u Ovijedu.

"Antić je već bio trener Reala kad sam došao, doveo me je kasnije u Ovijedo. Zaslužuje sve počasti sa ljudske i profesionalne strane. Malo je onih koji su trenirali dva najveća kluba u Španiji, u Atletiku je ostavio fantastično djelo, da ne nabrajam šta je još uradio u karijeri. Svima nam je žao i teško kad odlaze takvi ljudi", istakao je Prosinečki.

U Madridu stvari nisu išle kako treba, najprije se Prosinečki povrijedio, nije mnogo igrao, ali je makar postigao jedan od značajnijih pogodaka, u "El klasiku", u remiju 1:1.

"Bio je to moj prvi gol u šampionatu Španije, iz slobodnog udarca. Vodili smo 1:0, završeno je 1:1, Kuman je izjednačio iz penala. Na polovini sezone Antića su smijenili, kad smo imali prednost na tabeli od sedam-osam bodova. Bio je to katastrofalan potez, ostali smo bez titule u posljednjem kolu. Siguran sam da bismo osvojili trofej da je Radomir ostao na klupi", prisetio se Hrvat.

Antić je otišao, Robi ostao još dvije sezone u Madridu, bio je standardan, ali je onda klub odlučio da ga se odrekne. Antić ga je dočekao raširenih ruku u Ovijedu, bila je to 1994. godina.

"Preporodio me je u Ovijedu! Bila je to moja najbolja sezona u Španiji, igrao sam kod Antića tako da me je zvala Barselona. Bio je trener koji je imao izuzetnu moć zapažanja i taktike. Ostao mi je u najljepšem sjećanju i kao stručnjak i čovjek", naglasio je Prosinečki i za kraj dodao da je naslovnica Marke sa natpisom "Volimo te Radomire", najbolje opisala njegovu veličinu.

"Zna se da je Marka među najcjenjenijim novinama na svijetu, uz Gazetu, Lekip... Zaslužio je to, ostavio dubok trag. U tužnim trenucima, kad je neko umro, kao svjedočanstvo velikog djela ostaju takve stvari", zaključio je Prosinečki.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR