18 °

max 25 ° / min 15 °

Četvrtak

16.05.

25° / 15°

Petak

17.05.

22° / 15°

Subota

18.05.

25° / 16°

Nedjelja

19.05.

27° / 16°

Ponedjeljak

20.05.

25° / 18°

Utorak

21.05.

26° / 17°

Srijeda

22.05.

24° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
FSCG: Šest klubova dobilo licencu

Fudbal

Comments 0

FSCG: Šest klubova dobilo licencu

Izvor: fscg

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Fudbalski klubovi Budućnost, Sutjeska, Dečić, Arsenal, Mornar i Breznica dobili su licencu za takmičenje u Evropi, dok ista, u prvostepenom postupku nije dodijeljena Petrovcu, Rudaru, Jezeru i Mladosti, saopštila je Komisija za licenciranje klubova Fudbalskog saveza Crne Gore.

Komisija je zasijedala u četvrtak, kada je razmatrala dokaze o ispunjenosti kriterijuma za klubove koji su se prijavili za postupak licenciranja za takmičenja u organizaciji UEFA, za sezonu 2024/25.

Komisija je razmatrala dostavljenu dokumentaciju i dokaze za svih pet kriterijuma: sportski, infrastrukturni, personalno-administrativni, pravni i finansijski, a na osnovu izvještaja eksperata za svaki od kriterijuma pojedinačno.

Konstatovano je da je ukupno deset klubova apliciralo za UEFA licencu i to Budućnost, Dečić Admiral bet, Sutjeska Meridianbet, Arsenal, Rudar, Mornar, Jezero, OFK „Petrovac, OFK Mladost Lob.bet i FK Breznica.

"Uvidom u dokumentaciju, a na osnovu dokaza o ispunjenosti kriterijuma, Komisija je jednoglasno odlučila da se izda licenca za takmičenja u organizaciji UEFA za FK „Budućnost“, FK „Sutjeska Meridianbet“, FK „Dečić Admiral bet“, FK „Arsenal“, FK ,,Mornar“ i FK „Breznica“. Zahtjev za izdavanje licence za UEFA klupska takmičenja za sezonu 2024/25 odbijen je u prvostepenom postupku za OFK „Petrovac“ i FK „Rudar“ zbog neispunjavanja finansijskih kriterijuma, dok su zahtjevi FK „Jezero“ i OFK ,,Mladost Lob.bet“, odbijeni zbog nedostavljanja licencne dokumentacije u roku propisanom Pravilnikom o licenciranju", saopšteno je iz FSCG.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR