16 °

max 16 ° / min 6 °

Petak

19.04.

16° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Mladi sjutra protiv Izraela u 1/8 finala EP: "Probaćemo da iznenadimo"

Košarka

Comments 0

Mladi sjutra protiv Izraela u 1/8 finala EP: "Probaćemo da iznenadimo"

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Mlada košarkaška reprezentacija Crne Gore igraće sjutra protiv domaćina Izraela u osmini finala Evropskog prvenstva A divizije. 

“Očekivani su naši rezultati u grupi, nijesmo mogli najavljivati pobjede u mečevima sa Francuskom i Turskom koje su velesile i svake godine žele do odličja. Mi smo možda zaslužili još jednu pobjedu u grupi, ali sa aspekta nekog raspleta na Eurobasketu za nas to ne bi mnogo promijenilo niti bi garantovalo lakšeg protivnika u osmini finala jer je izbor bio između Srbije, Izraela i Italije. Protiv Francuza smo imali pobjedu, ali presudila je njihova duža klupa uz neke pogođene šuteve u finišu meča. Ne možemo ipak biti nezadovoljni, jer je i Britanija pokazala kvalitet, imaju sjajne fizičke predispozicije međutim izborili smo se sa tim. Smatram da nijesmo podbacili u ovoj prvoj fazi, to je sigurno jer smo u sva tri meča imali odličnih momenata. Ako ne prođemo među osam najboljih, ova pobjeda protiv Britanije mogla bi nam obezbijediti lakšeg protivnika u borbi za opstanak što je i bio naš primarni cilj. Momci su pokazali veliko požrtvovanje, nema im se što zamjeriti dali su maksimum. Ako nastave tako imamo realne šanse da obezbijedimo opstanak u izuzetno jakoj konkurenciji, sa mnogo kvalitetnih reprezentacija i vrhunskih pojedinaca", kazao je selektor Dušan Dubljević, a onda prokomentarisao narednog rivala. 

"Bilo bi lakše igrati protiv bilo koje druge selekcije, nego protiv domaćina. Igraju agresivno, sa dosta presinga, sa udvajanjima, energijom svih 40 minuta. Ogromna energija je sigurno plod i punih tribina na svakom meču, a kvalitet potvrdili su protiv Srbije i Italije. To je vjerovatno i najteži protivnik iako je Srbija možda indivudalno kvalitetnija, ali Izraelci su domaćini. Oni su favoriti, mi ćemo pokušati da damo maksimum i da odigramo što bolju utakmicu i da iznenadimo"

Crnogorski košarkaši plasman u osminu finala obezbijedili su kao trećeplasirani u A grupi.

Izabranici Dušana Dubljevića izgubili su u prvom kolu od Francuske 71:61 i u drugom od Turske 71:58, dok su u trećem pobijedili Veliku Britaniju 72:68.

Utakmica u Tel Avivu počeće u 20 sati i 30 minuta.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR