15 °

max 15 ° / min 6 °

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 7°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 8°

Utorak

23.04.

13° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 9°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Slovenac skroman nakon magične predstave u teksaškom derbiju

Košarka

Comments 0

Slovenac skroman nakon magične predstave u teksaškom derbiju

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Ako se neko i dvoumio, sada je već svima jasno - Luka Dončić je nova superzvijezda košarke. Nevjerovatna sinoćnja predstava protiv San Antonija (42 p, 11 sk, 12 as), izdanje kakvo se rijetko viđa i pobjeda protiv ekipe Grega Popovića kao da su veći utisak ostavili na cio svet nego na njega. Lukin otac, Saša Dončić i sam bivši košarkaš, dobro je to nedavno primijetio kada je rekao da se "mali Luka igra košarke", a noćas se baš naigrao. I pored toga, nije želio da stavi se sebe u prvi plan, jer on smo radi zašta je plaćen.

"Sanjao sam da ću postići 16 poena u prvoj četvrtini, a postigao sam ih 17. Vidite da se snovi ne ostvaruju a-ha-ha. Šalim se, bila je ovo izuzetna pobjeda. Veliki trud smo uložili, odlično odigrali odbranu. Prosto izuzetno. Sve je bilo posebno, kako rivalstvo, tako i naša pobjeda... Ali, ja bih prije bih izdvojio ono što je uradio Dorijan Fajn-Smit, nego moj učinak" više nego skroman je Slovenac istakavši u prvi plan saigrača koji je ubacio 22 poena uz pet skokova i tri dodavanja, ali i strijelca čudesnog, ujedno i veoma važnog koša za vođstvo Dalasa 112:107 minut i 15 sekundi prije kraja.

Fajni-Smit, koji je postigao rekord karijere se samo nasmijao kada je čuo pohvale od saigrača i rekao šta svako normalan misli:
"On mi stalno govori da šutiram, da zatrpavam koš i evo to sam uradio. Ali, 42 poena?! A mi ovdje govorimo o nekoliko mojih trojki..."

Šef struke u Meveriksima, Rik Karlajl jasno je stavio do znanja šta misli o nevjerovantoj seriji mladog asa koji je zabilježio već šesti tripl-dabl u tekućoj sezoni:

"Ovaj momak na terenu može da uradi sve što zamilsi! Trenutno je u čarobnoj seriji, fenomenalno je gledati ga, fenomenalno je biti dio toga. Njegovi saigrači i ja smo mu se samo pridružili u tom njegovom pohodu"

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR