Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Pomoćnica Grega Popovič želi na klupu Niksa

| Postavio/la: Bojan Šuković

Pomoćnica Grega Popovič želi na klupu Niksa

Odlazak Dejvida Fizdejla s klupe Njujork Niksa dodatno je nacrnio situaciju u franšizi koja je decenijama izgubljeni slučaj. Ne pamti se kada je klub iz Velike jabuke posljednji put napravio smislen potez ni na jednom polju, zbog čega je odavno sredina koja se zaobilazi u širokom luku.

Međutim, ako bi se određene kockice poklopile Njujork bi mogao da postane mjesto gdje se pisala istorija najjače košarkaške lige svijeta, ali i igre pod obručima generalno.

Prema navodima američkog portala CNBC, Niksi će imati priliku da postanu prvi klub ikada koji je za glavnog trenera postavio ženu! I to ne bilo koga, već Bek Hemon! Svako ko malo više i detaljnije prati NBA ligu zna da je Beki Hemon dugogodišnja pomoćnica i saradnica Grega Popoviča u San Antoniju i da je kao takva već pomjerala granice uključenosti osoba nežnijeg pola u rad NBA organizacija.

Ne samo što je Popovićeva najbliža saradnica, već je ljeta 2015. godine postala prvi ženski trener koji je vodio jedan klub u Ljetnjoj ligi! Kada je počinjala trenersku karijeru 2014. godine postala je tek drugi ženski asistent u NBA ligi i prva sa stalnim angažmanom u jednoj franšizi.

Prema navodima pomenutog izvora, Hemonova se nada da bi od Niksa dobila višegodišnji ugovor i mogućnost da iz korijena promineni sistem rada u klubu.

Dok Hemonova baš želi da dođe na klupu Niksa, vrhuška kluba sastavila je listu želja na kojoj se ipak ne nalazi Popovičeva pomoćnica, već bivši trener Voriorsa i igrač Niksa Mark Džekson, te legendarni igrač Nju Džersija i takođe nekadašnji plej Niksa Džejson Kid.

Ostavi komentar

0/300