9 °

max 13 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

13° / 8°

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 7°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

14° / 8°

Utorak

23.04.

21° / 7°

Srijeda

24.04.

20° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Simonović se nada većoj ulozi i pobjedi reprezentacije protiv Britanije

Košarka

Comments 0

Simonović se nada većoj ulozi i pobjedi reprezentacije protiv Britanije

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Marko Simonović na dobrom je putu da bude proglašen za najboljeg mladog igrača ABA lige.

Centar crnogorske reprezentacije i Mega Bemax igra konstantno na vrhunskom nivou, a to potvrđuje i statistika. Prosječno za 30 minuta na terenu ubacuje 16,5 poena uz devet skokova, a uz to ima u prosjeku po asistenciju, blokadu i ukradenu loptu.

"Taj prelazak u Megu ispostavio se kao prava stvar. U kontinuitetu igram puno, dobio sam veliku minutažu i iskoristio je. Mnogo napredujem u radu sa trenerom Milojevićem i trudim se da svakog dana budem bolji", poručio je u razgovoru sa novinarima naš centar.

Simonović je trenutno drugi najkorisniji košarkaš regionalnog takmičenja. Ispred njega je samo Kendrik Peri, takođe igrač Mege, koji je odigrao samo osam mečeva, 11 manje od našeg 20-togodišnjeg centra.

Zbog toga se saSimonović nada da bi ovog ljeta mogao da sa pravom konkuriše na NBA draftu i osigura neku dobru poziciju. Ipak trenutno je želja da se sa Megom izbori opstanak u ABA ligi.

"Za sada gledam da završim sezonu sa Megom, da ostanemo u ligi. To je najvažnije. O draftu razmišljaću kada dođe vrijeme, ali kako sezona odmiče stvari dobro stoje, tako da se nadam da bi to moglo da se dogodi ovog ljeta", kazao je Simonović.

Simonović je prvi poziv u seniorski nacionalni tim imao kod Zvezdana Mitrovića. Nakon toga se istakao kao vođa mlade reperezentacije, a sada želi da se dokaže i u seniorskoj konkurenciji. Šansa bi mogla da bude već protiv Velike Britanije, a Simonović ističe da se taj meč mora dobiti.

"Ovo je novi sastav, dosta je mladih igrača. Dobili smo povjerenje novog selektora, vidjećemo kako će to da izgleda. Očekujem veću ulogu, napredovao sam, imam dobru sezonu. Meč protiv Velike Britanije mora se pobijediti, nakon toga nas čeka duel sa Francuskom koja je vrhunska reprezentacija. Zbog toga kiks protiv Britanije ne smijemo da dozvolimo", smatra Simonović.

Crnogorski košarkaši u petak od 19 sati dočekuju Veliku Britaniju. Ulaznice po cijeni od tri eura pradoju se na biletarnici sportskog centra Morača od četvrtka u 10 sati.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR