11 °

max 13 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

13° / 8°

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

11° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 7°

Utorak

23.04.

12° / 11°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Stipe Miočić ponovo prvak svijeta, Nejt Diaz se vratio na impresivan način

Izvor: Foto: Screenshot Twitter

Ostalo

Comments 0

Stipe Miočić ponovo prvak svijeta, Nejt Diaz se vratio na impresivan način

Izvor: Dnevni avaz

Autor: Lejla Hadžimuhović

  • Viber

Stipe Miočić vratio je titulu UFC-ovog prvaka teške kategorije u svoje vlasništvo. Nakon što je Danijel Kormijer u prve tri runde otvorenog rata bio bolji borac, Stipe je potvrdio kako su njegovi udarci ipak jači. Dočekao je svoju priliku i u četvrtoj rundi završio borbu.

Jedan lijevi kroše u tijelo bio je dovoljan, Kormijer je pokleknuo, a onda je uslijedila munjevita serija i jedan desni direkt savršeno je sjeo i bacio dosadašnjeg prvaka u nokdaun.

Tada je Stipe jurnuo naprijed, sudija je dao dosta vremena prvaku da se oporavi, ali Miočić je sjajnom serijom završio posao i postao novi, stari teškaški prvak svijeta.

Nejt Diaz vratio se u UFC na impresivan način. Nakon 15 minuta odlične borbe savladao je Entonija Petisa. Bio je Diaz bolji u svim segmentima borbe i uopšte se nije primijetilo da ga čak tri godine nije bilo u kavezu.

Borba je otvorena izmjenama na nogama, da bi nakon minut borci završili u klinču. Diaz je imao namjeru da borbu odvede na pod, ali Petis se izvukao i pogodio nekoliko dobrih udaraca. Novi klinč je uslijedio na sredini runde, no sad je Diaz taj koji je pribio Petisa na ogradu. 

Nije tu ipak viđeno ništa konkretno i vraća se borba na sredinu kaveza, gdje sad Diaz postaje ofenzivniji i bolje pogađa. Otprilike minutu i po prije kraja runde Diaz je napokon uspio doći do rušenja. Zatvorio je dobru poziciju na Petisovim leđima, no nisu njegovi udarci bili dovoljno jaki za ozbiljniju štetu. No, vjerovatno su bili dovoljno jaki za rundu.

Ipak, dugo vremena izvan kaveza kao da je ostavilo ožiljka na Nateu i u drugu rundu ulazi umorniji. Petis ipak nije srljao nego je polako krenuo pogađati serije udaraca. Iz ritma ga je ipak izbacio pogodak prstom u Diazovo oko, koji je donio prekid od otprilike pola minute. 

Treću rundu Diaz je otvorio još najbolje od sve tri, jer se dogodilo to da je Petis sad onaj umorniji borac. Završio je Petis sredinom runde i u gornjoj poziciji, ali nije se dugo zadržao u njoj, uprkos seriji udaraca kojom je pogodio Diaza. Na kraju je pobjedu uzeo Diaz jednoglasnom sudijskom odlukom na koju niko ne može da ima prigovora.


 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR