10 °

max 15 ° / min 8 °

Srijeda

24.04.

15° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

18° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 11°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
FK Barselona: Zatvor nije rješenje

Ostalo

Comments 0

FK Barselona: Zatvor nije rješenje

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Fudbalski klub Barselona kritikovao je danas zatvaranje političkih katalonskih lidera i naveo da "zatvor nije rješenje".

Španski Vrhovni sud danas je osudio devet od 12 Katalonaca na kazne od devet do 13 godina zatvora zbog uloge koju su imali u pokušaju odvajanja Katalonije od Španije 2017. 

Oni su osuđeni zbog učešća u pobuni i zloupotrebe javnih sredstava. Kazne su niže od onih koje je zahtijevalo tužilaštvo.

"Na isti način kao što pritvor prije suđenja nije mogao da riješi sukob, tako ga neće riješiti ni današnje kazne, pošto zatvor nije rješenje. Isključivo politički dijalog je rješenje sukoba u Kataloniji", navodi se u saopštenju Barselone, prenijeli su španski mediji.

Fudbalski klub Barselona zalaže se za nezavisnost Katalonije, a na njenim utakmicama na stadionu Kamp Nou uvijek se mogu vidjeti katalonske zastave.

"Sada više nego prije, klub traži od političkih lidera da predvode proces dijaloga i pregovora za rješavanje ovog konflikta, koji bi trebalo da omogući puštanje osuđenih i političkih lidera. Barselona izražava podršku i solidarnost sa porodicama onih koji su lišeni slobode", navodi se u saopštenju.

Pristalice nezavisnosti Katalonije izašle su na ulice Barselone po izricanju presude noseći parole: "Oslobodite političke zatvorenike" i pozvale su građane da izadju na ulice.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR