13 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 8°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Sud presudio da je Ministarstvo sporta i mladih radilo zakonito

Ostalo

Comments 0

Sud presudio da je Ministarstvo sporta i mladih radilo zakonito

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Višemjesečni sudski spor bivšeg Džudo saveza protiv Ministarstva sporta i mladih, okončan je konačnom presudom Upravnog suda da je Ministarstvo radilo zakonito prilikom preregistracije sportskih saveza, saopšteno je iz tog ministarstva.

"Presuda ne samo da potvrđuje da je Ministarstvo na ispravan način primjenjivalo Zakon o sportu, već predstavlja jasnu poruku da je poštovanje zakona obaveza svih bez izuzetka, te da će na mjesto onih koje je krše sasvim legitimno stupiti oni koji svoj rad i svoja statusna akta usklade sa Zakonom.

Tako se uvodi red u sportu kao oblasti od posebnog državnog značaja, a o ispravnosti odluka Ministarstva i ostvarivanju javnog interesa svjedoči i tadašnji upis novog Džudo saveza koji je već ostvario određene rezultate i pod svoje okrilje uzeo crnogorske džudiste.

Podsjećamo da je ovaj spor pratila izuzetno negativna kampanja bivšeg Džudo saveza, ali i pojedinaca, protiv Ministarstva i Vlade, pa i u tom kontekstu ukazujemo na potrebu uzdržavanja od svih oblika neproduktivnog djelovanja i ponašanja", navodi se u saopštenju.

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR