16 °

max 21 ° / min 14 °

Utorak

16.04.

21° / 14°

Srijeda

17.04.

15° / 10°

Četvrtak

18.04.

13° / 7°

Petak

19.04.

13° / 7°

Subota

20.04.

15° / 5°

Nedjelja

21.04.

12° / 7°

Ponedjeljak

22.04.

14° / 7°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Ministarstvo sporta sufinansira članarinu djece koja se bave sportom

Ostalo

Comments 0

Ministarstvo sporta sufinansira članarinu djece koja se bave sportom

Autor: Antena M

  • Viber

Ministarstvo sporta i mladih sufinansiraće do 70% iznosa članarine za djecu koja se bave sportskim aktivnostima u okviru sportskih klubova.

"Sufinansiraće se članarina za djecu rođenu 2006, 2007, 2008, 2009, 2010 i 2011. godine, koja za vrijeme važenja ove Odluke mogu najviše tri puta promijeniti vrstu sporta ili sportski klub. Sportski klubovi u okviru kojih će se sufinasirati članarina izabraće se putem javnog poziva, shodno članu 85 Zakona o sportu, koji će biti raspisan u roku od 30 dana od dana donošenja ove Odluke", navodi se u odluci.

Pravo prijave na javni poziv ima sportski klub, nakon proteka roka od jedne godine od dana osnivanja, ako:

1. obavlja sportsku djelatnost u sportu koji je razvrstan u I i II kategoriju sportova koji su na programu Olimpijskih igara, i to:

Vaterpolo
Atletika
Košarka
Boks
Odbojka
Jedrenje
Rukomet
Karate
Fudbal
Skijanje
Džudo
Tenis

2. ima najmanje jednu seniorsku ekipu u kolektivnom sportu, odnosno najmanje jednog seniora takmičara u pojedinačnom sportu, koji učestvuju u sistemu takmičenja koje organizuje nadležni nacionalni sportski savez, sastavljenu od sportista registrovanih kod tog saveza;

3. u odnosu na broj djece koju prijavljuje za sufinansiranje ispunjava zakonske uslove u pogledu prostora, kadra i opreme.

"U sportskom klubu koji se sufinansira mjesečna članarina ne smije biti veća od prosječne mjesečne članarine tog kluba u prethodnoj godini, ukoliko je prosječna mjesečna članarina u prethodnoj godini veća od 6% prosječne mjesečne neto zarade u Crnoj Gori u prethodnoj godini (član 59 Zakona o sportu), smatraće se da je u tom klubu prosječna mjesečna članarina u prethodnoj godini iznosila 6% prosječne mjesečne neto zarade u Crnoj Gori u prethodnoj godini, mjesečna članarina neće se sufinasirati ako u prethodnih šest mjeseci taj klub nije naplaćivao članarinu, odnosno ako je članstvo bilo besplatno", navodi se u saopštenju Ministarstva sporta.

Novac je obezbijeđen iz budžeta Ministarstva sporta i mladih, a sportskom klubu uplaćuju se u tekućem mjesecu za prethodni, nakon što taj klub dostavi dokaze da se dijete u okviru tog kluba bavilo sportskim aktivnostima u periodu za koji se isplata sredstava vrši.

„Ovom inicijativom imamo za cilj da proširimo bazu naših sportista, omogućimo djeci da se još više bave sportom, pružimo pomoć roditeljima, a ujedno i damo podršku sportskim klubovima. Uvjeren sam da na ovaj način gradimo zdravu i blistavu budućnost naše države, kao i da formiramo nove crnogorske šampione“, istakao je mnistar sporta i mladih Nikola Janović.

Iz Ministarstva poručuju da uskoro slijedi i javni poziv.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR