14 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Srijeda

01.05.

22° / 13°

Četvrtak

02.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Šampion se ne šali – Adesanja nokautom odbranio pojas

Izvor: EPA/EFE

Ostalo

Comments 0

Šampion se ne šali – Adesanja nokautom odbranio pojas

Izvor: B92

Autor: Antena M

  • Viber

UFC 253 donio je mnogo zanimljivosti, a glavna borba bila je između Izraela Adesanje i Paula Koste.

Adesanja je ostvario i 20. pobjedu u profesionalnoj karijeri, uspio je tehničkim nokautom da savlada Borahinju u drugoj rundi borbe za pojas srednje kategorije.

Adesanja je odabrao da bude taktičar i borbi je pristupio prilično ozbiljno, nije bilo onih čuvenih plesova, a borbu je počeo lou kikovima, Kosta je uz osmijeh izazivao Izraela da tako i nastavi.

Nije se ni Brazilac zalijetao, zadao je Adesanji nekoliko dobrih udaraca nogom u tijelo, a zanimljivo je da kao majstor brazilske džiju džitse nijednom nije pokušao da obori nigerijskog borca i aktuelnog šampiona.

Upravo zbog toga je Izrael Adesanja i bio bolji protivnik u prvoj rundi koju su sudile procijenile 10-9, pa je bilo jasno da Borahinja mora da pojača tempo i da skrati distancu, a na startu druge runde je počeo sa dva snažna lou kika i još nekoliko grimasa kojima je provocirao Adesanju.

Sredinom runde je Adesanja preuzeo kontrolu, ponovo je lou kikom ugrozio Kostu, a onda je uslijedio i dobar lijevi udarac u glavu što je usporilo Brazilca.

Izrael Adesanja dolazi do pozicije da sa dva brza udarca srušio Kostu na pod, potom je uslijedilo nekoliko rutinskih udaraca i sudija nije imao drugu opciju osim da prekine borbu i Adesanju proglasi šampionom.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR