17 °

max 17 ° / min 8 °

Srijeda

24.04.

17° / 8°

Četvrtak

25.04.

15° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 11°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
"Nijesam zadovoljan izdanjem koje smo prikazali"

Rukomet

Comments 0

"Nijesam zadovoljan izdanjem koje smo prikazali"

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Ženska rukometna reprezentacija ostvarila je pobjedu na startu Svjetskog prvenstva u Japanu – izabranice selektora Pera Johansona savladale su u Kumamotu, u prvom kolu C grupe, selekciju Senegala 29:25 (14:15). Iako su imale dosta problema protiv finaliste prošlogodišnjeg prvenstva Afrike, ''lavice'' su bile na potrebnom nivou u finišu meča i upisale dva boda na početku petog učešća na smotrama najboljih selekcija planete. Crna Gora u nedjelju (7 sati) će igrati protiv Kazahstana.

- Nijesam zadovoljan izdanjem koje smo prikazali, ali mogu da budem zadovoljan što smo slavili sa četiri gola razlike. Odigrali smo dobro u odbrani u posljednjih 15-20 minuta, a u tim trenucima do izražaja je došlo i iskustvo naših igračica koje su riješile neke situacije u napadu. Senegal je očekivano, pokazao da je ozbiljan protivnik, ali u prvom poluvremenu su imale više energije od nas i to je nešto što ne smijemo da dozvolimo – kazao je nakon meča selektor Per Johanson.

- Najvažnije je da što prije zaboravimo ovaj meč i da ispravimo greške koje su nam se dešavale. Upisale smo dva boda, a sigurno da igra nije bila na željenom nivou, naročito u odbrani. Promašile smo dosta zicere i greške iz napada su se prenosile i u odbranu. U posljednjih 15-ak minuta odbrana je bila na željenom nivou i tako moramo da odigramo protiv Kazahstana. Senegal nam je pokazao da nema lakih protivnika i da u svakom meču moramo da budemo na maksimalnom niovu – kazala je lijevi bek Đurđina Jauković.

U ostalim duelima C grupe, u deset sati, rivali će biti Mađarska i Kazahstan, odnosno Španija i Rumunija.

- Najvažnije što smo izvukle iz ovog meča su dva boda. Ovo nam je lekcija, jer na Svjetsko prvenstvo niko nije došao da bi se prošetao. Ušle smo sa dobrom energijom, a onda su uslijedile greške, ishitreni napadi i promašeni ziceri. Senegal je to iskoristio da pronađe svoj ritam. Ali kada smo došle do našeg nivoa, kada smo pokazale kakvu moć imamo i kako boli kad nas neko napada, odmah je došlo do pozitivnog rezultata. Moramo da imamo više strpljenja i da budemo pametnije u narednim mečevima – kazala je pivot Tatjana Brnović.

Najefikasnja u crnogorskoj selekciji bila je Đurđina Jauković sa sedam, Jelena Despotović i Majda Mehmedović postigle su po pet, Jovanka Radičević četiri, a gol manje Ema Ramusović.

- Prva utakmica i težak meč. Senegal je odigrao odličnu utakmicu, ali smo od početka bile zajedno i znale smo da se vratimo i kad smo bile u minusu. Ostvarile smo važnu pobjedu na startu. Ne smijemo da potcijenimo Kazahstan i moramo da budemo maksimalno ozbiljne i da ispunimo sve što dogovorimo sa stručnim štabom – kazala je desni bek Andrea Klikovac.

Sredinim prvog poluvremena naša selekcija ostala je bez desnog beka Katarine Bulatović, koja je zbog povrede skočnog zgloba morala da napusti igru.

- Katarina je dobila zeleno svjetlo da nastupi u drugom poluvremenu, ali sam je poštedio, kako bi bila spremna za nastavak šampionata. Nije u pitanju ozbiljnija povreda – kazao je Johanson.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR