12 °

max 13 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

13° / 8°

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

11° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 7°

Utorak

23.04.

12° / 11°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Rukometaši Crne Gore otputovali u Sloveniju: "Sazreli za korak dalje na Euru"

Izvor: Stefan Ivanović

Rukomet

Comments 0

Rukometaši Crne Gore otputovali u Sloveniju: "Sazreli za korak dalje na Euru"

Izvor: Pobjeda.me

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Rukometaši Crne Gore otputovali su u Sloveniju, za vikend dvije provjere pred EP.

Do sada u toj atmosferi nijesmo uspijevali da se u Crnu Goru vratimo sa uspjesima, ali pred ovom generacijom je svijetla budućnost, puno pričamo i kad nijesmo na okupljanjima, a ovo je prvi veći zajednički korak. Uz volju koju smo pokazivali tokom kvalifikacija, siguran sam da ćemo napraviti uspjeh - rekao je selektor Zoran Roganović

U Gracu, 9. januara, otvoriće peti nastup na šampionatima Starog kontinenta.

“Pred nama je veliki izazov, težak turnir na Evropskom prvenstvu, na kojem ćemo, siguran sam, biti konkurentini sa svim protivnicima u prvoj fazi, a svi se nadamo i u glavnoj rundi. Ali, o tom – potom. Zahvalan sam Savezu na odličnim uslovima koje smo imali od 17. decembra kada se okupila prva grupa igrača, sve do danas. U Sloveniji ćemo odigrati dvije jako dobre pripremne utakmice i imati priliku da posložimo igru u oba pravca, vjerujem da će nam ti mečevi pomoći da vidimo na čemu smo”, rekao je selektor Zoran Roganović.

“Ni u Sloveniji, ni na Evropskom prvenstvu, nećemo igrati u ambijentu kakav smo imali u Crnoj Gori, pogotovo kakav je bio protiv Danske i Ukrajine. Bićemo možda sami protiv svih. Do sada u toj atmosferi nijesmo uspijevali da se u Crnu Goru vratimo sa uspjesima, ali pred ovom generacijom je svijetla budućnost, puno pričamo i kad nijesmo na okupljanjima, a ovo je prvi veći zajednički korak. Uz volju koju smo pokazivali tokom kvalifikacija, siguran sam da ćemo napraviti uspjeh.”

Vjerujem u Lazovića

Roganović je umjesto povrijeđenog pivota Simovića među 16 putnika na EP uvrstio Vuka Lazovića, kojem je ovo prva akcija sa reprezentacijom otkad je nekadašnji desni bek izabran za selektora.

I Lazović je doputovao u Crnu Goru posljednjih dana 2019, nije imao mnogo vremena da “uđe2 u sistem.

“Simović je igrač koji je rastao iz meča u meč, uz njega i ekipa, mnogo nam je to značilo i dovelo nas do ovakvog rezultata. Vuk Lazović je ranije bio u reprezentaciji, dugo pratim njegove igre u Južnoj Koreji. Tokom dva treninga smo pokušali da ga uklopimo u naš sistem i siguran sam da će on napraviti isti, ako ne i bolji posao od Simovića. Iskusan je igrač, rado je prihvatio tu ulogu koja je vrlo bitna u našoj ekipi i uopšte ne sumnjam u njega”, naglasio je Roganović.

Spremni na sve

Crna Gora ima pouzdana krila, bekove koji su odlični šuteri, ali će joj glavni adut biti odbrana.

U posljednjem meču u 2019, prijateljskom sa Bosnom i Hercegovinom u oktobru na Cetinju, defanziva je ipak bila problematična u momentima kada je rival napadao bez golmana.

“Igraćemo dvije vrste zonske odbrane i siguran sam da ćemo, ako to bude onako kako svi želimo i agresivno, biti spremni da odgovorimo svakom zadatku. Hrvatska će sigurno igrati sedam na šest, i Srbija vjerovatno, možda neće Bjelorusija za koju tokom skautiranja nijesmo vidjeli da igra sa sedmoricom. U drugom poluvremenu sa BiH smo uspjeli da ih poremetimo promjenom sa 6-0 na 5-1, tako da imamo dosta solucija za svaku vrstu napada protivnika”, prokomentarisao je Roganović.

Sazreli za korak dalje

Kapiten Vasko Ševaljević istakao je da je kratak period za pripreme problem koji prati sve selekcije sa Evropskog prvenstva.

“Turnir u Sloveniji će nam značiti puno. Mislim da smo dobro radili, imali smo sve uslove, što znači da je Savez odradio svoj posao, sada je na nama da se pokažemo u što boljem svjetlu i odigramo najbolje što možemo, nadam se bolje nego na prethodnim evropskim prvenstvima”, riječi su beka Crne Gore.

“Lavovi” su najbolje mečeve od nastanka reprezentacije igrali u kvalifikacijama, gdje su – poput posljednjih – znali da se protiv velesila dižu “iz mrtvih”.

Na velikim smotrama su, međutim, bili daleko od tih izdanja.

“Mnogo je puta rečeno i toga smo svjesni, da je jedno igrati kvalifikacije gdje imamo dva meča u sedam dana, a sasvim drugo turnirski sistem takmičenja kakav je na EP. Mnogo su veći napori i bitno je da svako od nas da doprinos. Mislim da smo konačno dovoljno sazreli i vjerujem da ćemo ovog puta pokazati više nego do sada, odnosno ostvariti tu dugo čekanu pobjedu, možda ne samo jednu. Ipak, nijesmo u situaciji da obećavamo, osim da ćemo se boriti do zadnjeg atoma snage da ostvarimo što bolji rezultat.”

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR