16 °

max 16 ° / min 6 °

Subota

20.04.

16° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 7°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 8°

Utorak

23.04.

13° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 9°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Crna Gora večeras sa Hrvatskom na startu Evropskog prvenstva

Rukomet

Comments 0

Crna Gora večeras sa Hrvatskom na startu Evropskog prvenstva

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Austrija, Norveška i Švedska od danas do 26. januara biće domaćini 14. Evropskog prvenstva za rukometaše, na kojem će nastupiti i reprezentacija Crne Gore. Šampionat će prvi put biti održan u tri države i okupiće 24 reprezentacije.

Crna Gora igraće u A grupi, u Gracu, sa Hrvatskom, Bjelorusijom i Srbijom. Plasman u narednu rundu izboriće dvije najbolje selekcije iz svih šest grupa.

Izabranici selektora Zorana Roganovića na startu šampionata, u četvrtak u 20 sati i 30 minuta, igraće sa Hrvatskom.

I pored problema i činjenice da se Nebojši Simoviću i Milošu Vujoviću, na spisku povrijeđenih pridružio i bek Miloš Božović, koji će definitivno propustiti prvi meč protiv Hrvatske, izabranici selektora Roganovića vjeruju da mogu da ostave dobar utisak u duelu protiv sjajnog protivnika.

- Hrvatska je reprezentacija koja je došla da se bori za medalju. Igramo u teškoj grupi, tu su i Bjelorusija i Srbija. Biće veoma teško. Mislim da smo došli ovdje da napravimo prvi korak, da osvojimo prve bodove. Da promijenimo seriju utakmica bez pobjede na evropskim prvenstvima - kazao je desni bek Stefan Čavor.

A ta serija traje 15 mečeva. Među njima su i dva sa ''kaubojima'', koji su bili bolji na šampionatima 2008. i 2014.

- Hrvatska je jaka na svim pozicijama. Biće veoma teško. Potrebno je da odigramo odličnu odbranu i da golmani imaju svoj dan. Igramo dosta agresivno u odbrani, možemo da kombinujemo 6-0 i 5-1 zonu. Sve zavisi od našeg selektora i od toga kako će se razvijati meč.

Crna Gora peti put nastupa na šampionatima Evrope, a prethodna četiri nije uspjela da ostvari pobjedu - upisala je samo jedan remi, sa Rusijom, na šampionatu Evrope 2008. godine i doživjela 14 poraza.

Grboviću, kome će ovo biti četvrto prvenstvo Evrope, ističe da Hrvati nijesu tim bez mana, iako se radi o timu koji je godinama u samom vrhu evropskog rukometa i ima najveće ambicije na predstojećem šampionatu.

- Svaka reprezentacija ima slabih tačaka, samo je potrebno da ih iskoristimo. I oni imaju problema sa povredama, ali tek kad se sastanemo na terenu, vidjećemo šta će biti. Ko bude imao bolji dan i bude hladnije glave, pobijediće.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR