10 °

max 15 ° / min 9 °

Srijeda

24.04.

15° / 9°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

17° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 11°

Ponedjeljak

29.04.

25° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
"Vjerujem u plasman na finalni turnir"

Rukomet

Comments 0

"Vjerujem u plasman na finalni turnir"

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Budućnost je u Đeru odigrala najteži meč u gostima u dosadašnjem dijelu sezone, ali i do četvrtfinala, koje je najvažniji dio takmičenja za ovogodišnje ambicije tima, kazao je trener Dragan Adžić nakon poraza (26:24) od šampiona Evrope u drugom kolu glavne runde Lige šampiona.

Adžić je zadovoljan kako su njegove izabranice iskoristile meč u Đeru, vjeruje da su dobile odgovore šta treba popraviti u igri do sljedećeg sličnog gostovanja, koje očekuje u četvrtfinalu. Razloge poraza Adžić vidi u velikom broju tehničkih grešaka u napadu i slaboj koncentraciji u nekim periodima utakmice, a ističe da i odbrana može da bude na višem nivou u narednim mečevima. Iako je sada gotovo izvjesno da će naše šampionke u četvrtfinale sa trećeg mjesta i da će revanš igrati u gostima, Adžić ističe da u toj fazi takmičenja nema lakih protivnika i da se i prije početka sezone znalo da će biti teško, ali da vjeruje u svoj tim i plasman na finalni turnir u Budimpešti.

- Ovo je bio najteži meč od početka sezone do četvrtfinala. To smo znali i tako smo ga i pripremali. Dobili smo odgovore šta treba da uradimo do sljedećeg sličnog meča u gostima, a koji nas očekuje u četvrtfinalu u aprilu. Djevojke su dale sve od sebe i imamo mnogo više informacija nego što je to bio slučaj uoči gostovanja u Đeru. Naša želja je bila da iskoristimo svaki sekund protiv prvaka Evrope i najjačeg tima u takmičenju, u tome smo uspjeli, iako znamo da moramo da budemo puno bolji u revanšu u Podgorici, a potom i u četvrtfinalu, kada nas očekuju najvažniji mečevi u sezoni – kazao je Adžić.

U igri Budućnosti ima još dosta prostora za napredak, ističe Adžić.

- Bilo je previše tehničkih grešaka u napadu i slabe koncentacije, što je protivnik znao da iskoristi. Ipak, u dužem vremenskom periodu smo limitirali napad Đera i doveli ih u situaciju da su dali najmanje golova ove sezone. I u odbrani, međutim, imamo rezervi i vjerujem da ćemo i u tom segmentu biti bolji u novom duelu protiv Đera, ali i u četvrtfinalu kada bude najvažnije.

Poraz u Đeru znači da će Budućnost u četvrtfinale, gotovo izvjesno sa trećeg mjesta u grupi, pa će revanš igrati u gostima. I dalje je, međutim, sve otvoreno u grupi 1, pa je još teško naslutiti ko bi mogao da bude protivnik u četvrtfinalu.

Bez obzira na to ko će biti posljednja prepreka ka finalnom turniru, Budućnost će biti na velikom ispitu, ali Adžić vjeruje u svoje izabranice i plasman u Budimpeštu.

- Biće teško bez obzira na to ko će biti protivnik. Znali smo i prije ovog meča i bez obzira na to sa koje ćemo pozicije u četvrtfinale, da neće biti lako. Vjerujem da ovaj tim ima kvalitet da i u gostima igra na visokom nivou, kao i pred našim navijačima. Imamo vremena do aprila da stvari pdoignemo na viši nivo, da budemo bolji u svakom segmentu i spremno dočekamo protivnika. Vjerujem da možemo da preskočimo tu prepreku, iako ćemo revanš igrati u gostima – zaključio je Adžić.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR