15 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
RSCG izabrao najbolje u 2019. godini

Rukomet

Comments 0

RSCG izabrao najbolje u 2019. godini

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Srednji bek Budućnosti, Milena Raičević i Aleksandar Bakić iz Komova najbolji su ruketašica i rukometaš u Crnoj Gori u 2019. godini, u tradicionalnom izboru Rukometnog saveza.

Savez je za najbolje u inostranstvu proglasio Jovanku Radičević i Nebojšu Simića.

Za najbolje mladog rukometaša i rukometašicu izabrani su Katarina Džaferović i Radojica Čepić.

Predsjednik Rukometnog saveza, Petar Kapisoda prethodnu godinu ocijenio je uspješnom, navodeći da su reprezentativne selekcije ostvarile sjajne rezultate i nastavile kontinuitet učešća na najvećim takmičenjima.

"Lavice su nas obradovale u junu kada su u nezaboravnoj noći u Nikšiću, osigurale plasman na Svjetsko prvenstvo. U dalekom Japanu, ostvarile su najbolji rezultat na prvenstvima svijeta i petim mjestom, potvrdile da je Crnoj Gori mjesto u samom vrhu evropskog i svjetskog rukometa", kazao je Kapisoda na svečanosti proglašenja najboljih.

On je istakao da će se dugo pamtiti i aprilska noć u Podgorici, kada su „lavovi“ opravdali taj nadimak protiv aktuelnog svjetskog i olimpijskog šampiona.

"Pobjeda protiv Danske dala je krila našim momcima da u junu završe posao i izbore učešće na prvenstvu Evrope. Ne nedavno završenom prvenstvu u Austriji, Švedskoj i Norveškoj, napravili smo iskorak, upisali prvu pobjedu na prvenstvima Evrope i ostavili pozitivan utisak u veoma jakoj grupi u Gracu. Zahvaljujući trećem mjestu u grupi, izborili smo direktno učešće u baražu za Svjetsko prvenstvo", rekao je Kapisoda.

On je naglasio da ga posebno raduju dvije medalje mlađih reprezentativnih selekcija.

"Kadeti su osvojili srebrnu medalju na Mediteranskom prvenstvu u Egiptu, a istim odličjem okitile su se i kadetkinje na prvenstvu Mediterana u Budvi. U oba finala Francuska je bila bolja od naših selekcija, ali su obje generacije pokazale da imaju izuzetan potencijal", kazao je Kapisoda.

On je naglasio da će 2020. godina biti izazovna i rezultatski jednako uspješna kao i prethodna godina.

"Dobili smo organizaciju kvalifikacionog turnira za plasman na Olimpijske igre, a vjerujem da će lavice, uz podršku navijača, krajem marta, izboriti vizu za Tokio. Takođe, vjerujem da će nakon toga u duelima protiv Mađarske, ostvariti pozitivne rezultate kojima će zauzeti bolju poziciju na žrijebu za Evropsko prvenstvo, koje se održava u decembru u Danskoj i Norveškoj. U junu, naše rukometaše očekuju baraž mečevi za plasman na Svjetsko prvenstvo, a nadam se da uz pozitivan žrijeb, možemo do planetarne smotre", kazao je Kapisoda.

Na svečanosti su uručene i zahvalnice za doprinos razvoju rukometa Ministarstvu sporta i mladih i potpredsjedniku Evropske rukometne federacije Predragu Boškoviću

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR