16 °

max 16 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 14°

Srijeda

01.05.

20° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Bursać: Neće korona na Srbina!

Stav

Comments 5

Bursać: Neće korona na Srbina!

Autor: Antena M

  • Viber

Za Antnu M piše: Dragan Bursać

Pozivati ljude da u doba korone masovno hodaju ulicama, da se namjesto asepsola, medicinskog alkohola i izolacije bore protiv virusa litijama, molitvom i tamjanom, pa to je potpuno suludo!

 "Tamjanom i molitvom protiv zakona i virusa korona"

A volio bih da je ovo moj nadnaslov. Da sam se sjetio pa u jednoj rečenici objedinio svu ludost litijaša, mantijaša i crkvenih velikosrpskih pojaca, koji svojim tzv. šetnjama direktno ugrožavaju zdravlje i živote građana Crne Gore, ali eto nisam.

Naslov nije moj, no je naslov iz banjalučkih Nezavisnih novina, prosrpskog (a kakvog bi drugog) glasila, koje širi sada već otvoreno mržnju prema Crnoj Gori.

Ne znam dal' im se omaklo kad su stavili ovaj naslov ispod teksta (Tamjanom i molitvom protiv zakona i virusa korona - Virus korona - Region) u kome se veličaju litijaši i čirliderski crkveni hor u pozadini, no naslov bolje od svega govori o stepenu ne političke, no životne inteligencije u svih njih.

 Srbovanje u doba korone

Pozivati ljude da u doba korone masovno hodaju po ulicama, da se namjesto asepsola, medicinskog alkohola i izolacije bore protiv virusa litijama, molitvom i tamjanom, pa to je potpuno suludo. To ne bi čovjek niti najcrnjem nerpijetelju predložio, pa makar to bili velikosrBski mantijaši koji uzurpiraju ustavno-pravni poredak nezavisne i sekularne Crne Gore.

Gledam u ekran, pa razmišljam, šta je to natjeralo sve ove ljude da se ponašaju u najmanju ruku iracionalno, neodgovorno prema sebi i drugima, prema svojoj djeci, roditeljima, prema svim ostalima? Pa se sjetim za jadac.

 Rasizam u doba korone

Boli njih briga za koronom, jer korona ne pogađa Srbe, makar one prave, čistokrvne Srbe. Korona u širokom luku zaobilazi srpske svetinje, zaobilazi sjajni genetski srBski materijal, zaobilazi posebno srpske žene i djecu. Korona je takva, kad ugleda Srbina, a ona šta će jadna, ukipi se, prepadne se, pa se okrene i nazad put Italije ili Kine.

E sad vi možete misliti da sam poludio, ali nisam ovo ja rekao, niti su ovo moje riječi.

Evo sjećate se, srbijanski pulmolog dr Branimir Nestorović na presici, sve zajedno sa Vučićem u pozadini, onomad kaže sljedeće:

"Ne mogu da verujem da narod koji je preživeo sankcije, bombardovanje, svakojaka maltretiranja, da će da se uplaši najsmešnijeg virusa u istoriji čovečanstva koji na Fejsbuku postoji. Voleo bih da i ja dobijem ovaj virus, pa da umrem da ih demantujem (smijeh). Znači, estrogeni definitivno štite žene, žene imaju blage oblike, praktično ne umiru od virusa. Prema tome, što se žena tiče, vi sada slobodno u šoping u Italiju, čujem da će tamo veliki popusti da budu (smijeh)."

Ih, da je to sve i da je to samo to, od pulmologa Nestorovića. On u neletu suludog nacionalizma veli kako Srbi imaju lavovsku genetiku i dodaje u svom eugeničkom tonu:

"Gotovo je sigurno da nešto pogoduje koronavirusu u Italiji! Kao da su njihovi geni posebno slabi na ovu zarazu. Treba se prisjetiti da su prije sto godina upravo oni umirali od španskog gripa čak sedam puta više od ostalih"

Ove rasne teorije, tako bliske srBskom, preciznije velikosrBskom narativu prelile su se čak i na oficijelnu medicinu (sic!)

I sad su stvari postavljenje!

Udario virus na virus

Dakle imamo Srbe, supersonična bića u genskom i krvnom smislu koja sa lavljom genetikom izlaze na crtu koroni-svjetskoj pošasti. Imamo te iste Srbe koji, šta rade brane svetinje i štite, normalno, srBstvo od ugroženosti. Znaju oni da je najbolja zaštita od ugroženosti velikosrBski nacionalizam, koji je od Slovenije do Kosova poharao sve živo, izazvao makar jedan genocid u devedesetim i sad se nanovo povampirio.

Kažem vam, virus, na virus udario!

Kako god, Srbi su sve sa muhurom Vučićevog pulmologa potpuno imuni na koronu, pa treba tako imuni da nastave podrivati temelje države Crne Gore. Jel' tako braćo Srbi? Tako je izdajniče Bursać!

E, kad je tako, onda će za odlaganje litija, za njihovu privremenu zabranu zbog korone, od koje se sklonilo sve živo na svijetu biti kriva isključivo crnogorska vlast i crnogorska država, koji ukidaju osnovno litijaško pravo, pravo na šenlučenje po Crnoj Gori. Jel' tako, tako je!

A u tom naci grmu leži zec, dosjetih se!

Seljak sinove, a mantijaši volove

Uvijek je seljak za rat davao sinove, a gazda volove, ili litijaše-pješake da preformulišem. Zaboli donji dio leđa i Amfilohija i resto mantijaške ekipe za zdravljem i litijaša i Crnogoraca doma. Da se oni pitaju, ne bi bilo ni Crne Gore kao nezavisne države, niti tih Crnogoraca doma, no bi tamjan i liturgije kadili njihovo neoporezovano visokoakcizno carstvo. 

Taman tako i tretiraju one svoje litijaše, kao gazdinske volove, a malo manje kao pravoslavne sinove, dok ih pozivaju da liječe koronu šetnjom, tamjanom i litijama.

Neće korona na Srbina svog, samo treba dovoljno puta ponoviti i sve će biti u redu, eto to je taj rezon. Rezon, koji osim što je poguban po neuku raju molebansku, osim što može napraviti opasan belaj, taj rezon je isključivo dobar za "njihovu stvar".

A "njihova stvar" da prostite, erektivno leluja, dobro zaštićena iza manastriskih zidina, dok promatra raju kako hoda i izazaiva virus na dvoboj.

Nije do korone, no do države

Crna Gora je u trenutku pisanja ovog teksta jedna od rijetkih zemalja na svijetu koja nema zapaćen virus. Ako ga zapati, ako se pojavi, sva okupljanja, posebno litijašenje biće suspendovano, odloženo, prolongirano, zabranjeno, čitajte kako hoćete.

Samo što će za razliku od ostatka svijeta, koji odavno nema niti NBA lige, niti Lige šampiona, niti koncerata, izložbi, niti drugih dešavanja, za razliku od ostataka svijeta u očima velikosrBskih žerca zla, čije su zlehude oči uperene na Crnu Goru, e njima neće biti kriva korona, nego Milo. Neće im biti kriv virus, nego država.

O tome se radi, u tome je sva muka nadnaslova. Nisu litije protiv korone sve sa tamjanom i molitvom. Litije su protiv ustavno-pravnog porekta Crne Gore i njene državnosti.

Ne vjerujete? Pitajte izvijesnog Željka Stankovića, zaposlenog kao civilno lice pri Srpskoj pravoslavnoj crkvi u Manastiru Ostrog? Pitajte ga kakvu dokumentaciju posjeduje i kako se to država Srbija pokušajima prolijevanja krvi, Panterima i Zmijama bori protiv Crne G., pardon protiv korona virusa.

 

 

Komentari (5)

POŠALJI KOMENTAR

civejogarddan

Sta reci a ostati normalan, Ako bih poceo generalno o srpskom narodu, svakako bih pogresio, jer i sam pripadam tom narodu. Normalan ljudski razum ne moze svariri iracionalan pristup pojedinih idiota o stavima koje nas okruzuju,trenutno koronavirus, Pravoslavlje ce na konacno unistiti.

Kadro

ZA šetače, je bitno, uzurpirano zadržati. sps + vučko- crpe mnoga sredstva, Nezakonski, te stvaraju preduslove za kupovinu glasova, na IZBORIMA ! TUŽNA JE SVITA , KAD SAMO SEBE VIDE, POZIVAJU SE NA BOGA I LAŽU. DA ZABORAVIH, DA VIŠE NE VRIJEDI KONSTATACIJA, " BOG JE JEDAN " ! NEKA 3/1 - KO

Only me

Stari srpski trik. Kad gube na svim frontovima pokusavaju dici moral narodu sa krilaticama poput one da su boziji narod i sl.