15 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vučićevi uslužnici, dalje ruke od crnogorske dijaspore

Izvor: Pobjeda

Stav

Comments 11

Vučićevi uslužnici, dalje ruke od crnogorske dijaspore

Autor: Antena M

  • Viber

Za Antenu M piše: prof. dr Milorad Nikčević

Nagledao sam se za svojih dosta godina raznoraznih dužnosnika u Crnoj Gori. Svjedočio sam podaništvu kao zvaničnoj crnogorskoj politici. Ali svjedočio sam i njezinu uzdizanju i svrstavanju u civilizirani svijet.

Teško mi u ovim godinama pada posmatrati sunovrat Crne Gore u bezdane fašizma, kleronacionalizma i sramote u koje je vode fašisti i populisti na vlasti. Crnogorska prosvjeta i kultura meta su etničkoga čišćenja od Crnogoraca, Bošnjaka, Albanaca i Hrvata od strane skaredne ministarke kojoj je Crna Gora dala ono što joj njena rodna paradržavna gruda ni u snu ne bi mogla dati.

Čudim se onima koji traže njenu smjenu, kao da je ona išta gora od ostatka Vlade. Ona samo ne skriva ono što je nacionalni program Vlade premijera Krivokapića. A to je Vlada očišćena od predstavnika manjinskih naroda, s krajnjim ciljem da Crnu Goru očisti od Crnogoraca. Ako se pak nađe kakav velikosrpstvu uslužni predstavnik manjina, dobrodošao je kao paravan koji će lakovjernima prikriti zločin utapanja Crne Gore u Srpski svet.

Pored regionalno poznatoga Vučićeva ađutanta u Crnoj Gori – Dritana Abazovića, tu je odskora i nekakav Hadžić kojemu je povjerena suradnja s crnogorskom dijasporom. Nije Hadžić tu slučajno. On treba ovoj vlasti da kao musliman i Bošnjak pomogne da se taj dio crnogorske dijaspore, bošnjački i muslimanski – onaj najlojalniji Crnoj Gori dio iseljeništva, odsiječe od svoje matice.

Kad im usljed otpora slobodomislećih građana Crne Gore i pritiska međunarodne javnosti nije pošlo za rukom da na desetine hiljada iseljenika, pretežno Bošnjaka i Albanaca, jednim potezom izbrišu iz biračkoga spiska, da pravnim nasiljem raskinu njihove duboke veze s domovinom, priješli su na podmukli rezervni plan preko kojega nastoje iseljenike sitnim marifetlucima privoljeti da prigrle novi razvojni put utapanja Crne Gore u šovinističke magluštine Srpskoga sveta.

Odnos ove Vlade prema dijaspori najbolje je pokazao upravo uslužnik Vučićeva Srpskog sveta Hadžić koji Milenka A. Perovića, predśednika Savjeta crnogorske dijaspore, nazva šarlatanom.

Ne zna nesretnja Vučićeva sluga da je taj šarlatan osnivač i prvi pročelnik katedre za filozofiju na novosadskome sveučilištu, predśednik komisije za standardizaciju crnogorskoga jezika, autor 20-ak knjiga iz oblasti filozofije i etike, jedan od inicijatora osnivanja FCJK, predśednik Crnogorskoga PEN centra, autor nekoliko stotina naučnih i stručnih  radova i stameni borac za emancipaciju Crne Gore, neustrašivi intelektualac koji nije posrtao ni pred fizičkim napadima braneći civilizacijske vrijednosti koje su u potonja tri desetljeća bile na udaru povampirenoga fašizma.

Što je kriv Milenko A. Perović? Kriv je što se nije želio uprljati makar ni formalnom suradnjom s izdajničkom Vladom Crne Gore. Kriv je što je Upravu za dijasporu ocijenio kako zaslužuje. Kriv je što ne želi biti Hadžić, Abazović, Bratić, Krivokapić, Jelušić, Adžić i slični uslužni djelatnici Srpskoga sveta. Što je rekao Milenko A. Perović Vladi o njezinu odnosu prema dijaspori, što je rekao Vladinu činovniku Hadžiću – malo im je rekao. Što je rekao Hadžić Peroviću, neka služi na čast ovoj Vladi koja časti nema. Jupiteru i volovima istorijski usud nije dozvolio jednaka ni prava ni mogućnosti.

 

Komentari (11)

POŠALJI KOMENTAR

Miodrag

@Senad -e, Kad bi se tužbama moglo riješiti negiranje genocida , negiranja odavno ne bi bilo. To sa Bosnom pa i Hercegovinom je solidno i namjerno zapetljana priča mnogih velikih sila kroz istoriju. Tamo su posvađani ljudi i narodi za tuđi ajtar. Sad doalze "velika braća" brane tog "malog brata"

Vladimir

A crnogorske dijaspore nema u Srbiji?

Maja

Hadzicu, ti koji si iz SPP stranke koju finansira Vucic preko Zukorlica, stranka koja je svercovala potpise gradjana za predsjednicke izbore 2018(postoje prijave kod CDT-a i tuzilastva u nekim gradovima), vi koji ste saradnici kleronacistickoj, cetnickoj vladi u Crnu Goru! Hadzicu STIDI SE!!!!