25 °

max 25 ° / min 15 °

Četvrtak

09.05.

25° / 15°

Petak

10.05.

22° / 13°

Subota

11.05.

22° / 11°

Nedjelja

12.05.

21° / 12°

Ponedjeljak

13.05.

21° / 12°

Utorak

14.05.

22° / 13°

Srijeda

15.05.

21° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Sude nam

Stav

Comments 18

Sude nam

Autor: Antena M

  • Viber

Za Antenu M piše: Stevan Perović  

Sude nam jer bezuslovno volimo svoju zemlju i navijamo za našu reprezentaciju. Sude nam da smo ekstremisti i desničari, a mi smo ti koji ih prihvatiše i dadoše im jednaka prava za uspjehom kao što ih mi imamo. Sude nam jer imamo slobodarski duh i odavnina njegujemo demokratske vrijednosti. Sude nam jer se borimo za svoj krš, za koji su ginuli naši preci.

Ginuli su i za njih, i to nam je hvala jer smo uvijek bili za brata kad je bilo potrebno. Sude nam jer znaju da griješe, ali za njih priznanje da griješe predstavlja misaonu imenicu. Sude nam je smo mi kosmopolitski narod i dajemo svima jednake šanse jer je nama BRAT mio pa ko god i odakle god bio. Sude nam jer se plaše, plaše se naroda koji je uspio da se uzdigne nakon patnje, boli, stradanja, očaja i nemaštine. Razlog zašto nam sude je njihov osjećaj zaglavljenosti u sopstvenoj nesigurnosti. Nesigurni su jer su izgubili svaku vjeru i nadu u sebe i sada bi da kao pokvarena voćka unište ostale plodove koji se nalaze u istom okruženju. Pokušavaju da nas otruju raznim trikovima propagadne kao što su to činjeli oduvijek.

Nisu oni svjesni ko smo mi! Zaboraviše da smi narod nebeski! Da smo mi najjači i najsložniji kad je vakat da se domovina brani. Odbranili smo je mnogo puta i to uvijek pred većom silom od sebe. Mi smo narod koji se nikad nije podčinio! Ginuli smo da ne bi bili potčinjeni!

Zato, svi MI treba da se zapitamo je li vrijedno da zbog šake srebrnjaka izdamo sve ono zašto se boriše naši đedovi i prađedovi? Odmah ću vam reći odgovor. Istorija pamti Judu Iskariotskog i znamo svi kako je prošao.

 Danas u Crnoj Gori imamo već dosta Juda koji postaju svjesni šta su uradili. Opraštamo vam. Ali nisam siguran da možete mirne savjesti živjeti i sebi oprostiti jer znajte da smo svi mi obični smrtnici. Na vječnom istoku se ne može ponijeti pozicija i materijalne stvari a vi zarad toga prodaste državu i narod. Zato vam poručujem da ste vi mali ljudi.

Mogu da nam SUDE, da nas BIJU, mogu da nas vrijeđaju, mogu da nas HAPSE, ali Crnu Goru ne mogu da nam uzmu dok srce u nas JUNAKA kuca.

Sude nam što svoje volimo najviše, sude nam što branimo svoje najbliže.

Sudiće i vama istorija!

Komentari (18)

POŠALJI KOMENTAR

Terra_nova

O bravo ti ga mladi čovječe, ovaj tekst bi trebalo pročitati śutra veče na skupu IMA NAS...