21 °

max 25 ° / min 17 °

Nedjelja

19.05.

25° / 17°

Ponedjeljak

20.05.

25° / 17°

Utorak

21.05.

26° / 17°

Srijeda

22.05.

21° / 14°

Četvrtak

23.05.

22° / 14°

Petak

24.05.

24° / 15°

Subota

25.05.

21° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Što da se radi s izmetom?

Stav

Comments 11

Što da se radi s izmetom?

Autor: Antena M

  • Viber

Za Antenu M piše: Boban Batrićević

Zahvaljujući sjajnoj emisiji o istoriji koju uređuje Dario Špelić na Hrvatskome radiju, saznao sam za jedan glasovit naslov iz japanske štampe tokom Drugoga svjetskog rata: „Što da se radi s izmetom?“

Japanske vlasti i građani bile su u nedoumici što da čine s ogromnim količinama izmeta koje se zbog nedostatka nafte nijesu mogle odvoziti iz gradova. Japan je naime imao specifičan način čuvanja izmeta kako bi se koristio kao prirodno đubrivo te u mnogim naseljima nije postojala kanalizacija. Izmet se dakle odvozio.

Ako se neko zapita što ovoliko o izmetu jutros, vjerujem da poslije juče sprovedenoga državnoga udara u Skupštini Crne Gore jedina asocijacija na taj nepočin može biti – izmet. Jer su se oni koji su odlučili ovu državu pretvoriti u provizorijum vrlo temeljno i kvalitetno ogadili na Ustav Crne Gore i pored svih apela iz nesrećne, "duboko zabrinute" i "pozivamo na dijalog" Evropske unije da to ne rade! Od juče je u Crnoj Gori, kao možda još u Somaliji, zakon iznad Ustava!

Zato mislim da su se toliko ogadili da sad cijela zemlja pliva u izmetu kao što lotusi plivaju kroz otvorenu kanalizaciju Delhija. E to vam je, gospodo, Dritanova demokratija i Urin evropski i zeleni put – urin i izmet! Da, reći će istoričari kad budu pisali o njegovu mandatu – „taj čovjek je put do raja popločavao govnima“!

Poslije juče nema više nazad. Sve je već ispisano i ispričano. Nema više analiza, strategija i čekanja.

Poslije juče otpor je jedini odgovor – na svakome ćošku, u svakoj ulici, na radnome mjestu, u kafani, u svakoj prilici – DOSTA JE! Za dvije godine ova odvratna parlamentarna većina uništila je svaki vid građanskoga duha i potpuno predala Crnu Goru na upravljanje Aleksandru Vučiću i njegovoj ideologiji mržnje, nacionalizma, populizma i kolektivne paranoje. Crna Gora je postala srpska teritorija s glavom u Beogradu a trbuhom u Moskvi. Ako se tome istinski ne stane put, s njom je svršeno.

Zato je odgovor na pitanje iz naslova iz ratne japanske štampe lak – sperimo ga! A najbolji odgovor u vezi juče dao je Aleksandar Radoman, jedan od vodećih crnogorskih intelektualaca danas, koji je ispred ograde pred Skupštinom poručio crnogorskoj policiji koja je juče tukla i trovala crnogorske građane samo zato što su se usprotivili gaženju svoje države: „Vaša ustavna obaveza je da uhapsite ljude koji su izvršili ustavni puč! Ili skinite te zastave s vaših uniformi i priključite se mafiji koja je srušila crnogorski Ustav“!

IMA NAS DOSTA DA VAS O JADU ZABAVIMO!

Komentari (11)

POŠALJI KOMENTAR

Bobo Zeković

Bilo je prijatelja Crnogorskih Albanca, Muslimana, Bošnjaka, Hrvata, Roma jako puno u nevelikom skupu pred skupštinom. Bila je međutim jako uočljiva grupa mladih, razularenih ljudi, očigledno organizovanih od strane policije radi izazivanja incidenata. NEKO žestoko radi da podriva proteste.