25 °

max 25 ° / min 18 °

Ponedjeljak

20.05.

25° / 18°

Utorak

21.05.

27° / 17°

Srijeda

22.05.

21° / 15°

Četvrtak

23.05.

22° / 14°

Petak

24.05.

23° / 14°

Subota

25.05.

24° / 15°

Nedjelja

26.05.

21° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Rusija do Zagreba

Izvor: EPA

Stav

Comments 1

Rusija do Zagreba

Autor: Antena M

  • Viber

Za Antenu M piše: Oleksandr Levčenko

Posljednji ruski raketni udarac na Ukrajinu brojao je 76 balističkih i krstarećih raketa. Njih 60 srušila je slabo opremljena ukrajinska protivraketna odbrana. Kremlj je sada odlučan uništiti najstariji slavenski grad – Kijev, pa je 40 raketa ispaljeno na glavni grad Ukrajine. Možete zamisliti što bi bilo sa glavnim ukrajinskim gradom da je samo trećina njih prošla sistem odbrane, uglavnom dobiven od zapadnih saveznika. I ove tri što su pogodile Kijev, nanijele su ogromnu štetu.

Taktika ruskih raketnih udaraca je sljedeća: Ide prvi talas raketa koji mora fiksirati protivraketne sisteme, koji stalno mijenjaju pozicije iz bezbjednosnih razloga. Sljedeći val cilja na uništenje ovih sistema. I napokon, treći talas ide na civilne objekte kad ponestaje snaga na njihovo blokiranje. Sada treći talas raketa cilja isključivo u kritičku civilnu infrastrukturu.  Za vrijeme ovog rata, samo 3% raketa ciljalo je vojne objekte.

Moralni Liliput Dmitrij Medvedev koji prijeti Ukrajincima potpunim smrzavanjem time što gađa civilnu infrastrukturu ima luksuzne vile u toplim zemljama… samo u Hrvatskoj tri, na luksuznom odredištu jednog ostrva.  Ne čudite se stoga što u Saboru odluka o treningu ukrajinskih vojnika u Hrvatskoj nije dobila dvotrećinsku većinu.  Ruski kapital još utiče na mnoge odluke. Ali to je suvereno pravo zemlje, koja se nije usudila dati baš ni malo od sebe. A Ukrajina je bila treća zemlja u svijetu koja je priznala državnu nezavisnost Hrvatske u teškim vremena za Zagreb. U Ukrajini smatraju Hrvatsku primjerom kako je moguće napraviti vojnu i mirnu reintegraciju privremeno okupiranih teritorija. Ali vremena se mijenjaju…

 Ruska strana je preko svojih agenta uticala uspjela ući u mnoge ne samo biznis strukture nego i sfere političke djelatnosti.  U hrvatskom susjedstvu kuva se rat, i to od strane onih koji imaju potpunu podršku iz Moskve, ali to izgleda slabo brine ove što se protive obuci ukrajinskih vojnika.

Njihov čelični argument je - mi smo se već učlanili u evropske institucije pa neka nas oni štite ako nešto zakuva. Komotna pozicija. A to što se opet čuju poklici „Srbija do Tokija“ malo njih brine. Orbanova Mađarska je već spremna primiti ruske agresore ako Ukrajina padne. Mada Moskvi sada treba izlazak na more, a mnogi im (ne) igraju na ruku u realizaciji plana „Rusija do Zagreba“.         

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Lada

To je u suštini Milanoviceva rabota.On se stalno distancira od Ukrajine. Sramota!