26 °

max 26 ° / min 18 °

Ponedjeljak

20.05.

26° / 18°

Utorak

21.05.

27° / 17°

Srijeda

22.05.

21° / 15°

Četvrtak

23.05.

22° / 14°

Petak

24.05.

23° / 14°

Subota

25.05.

24° / 15°

Nedjelja

26.05.

21° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Krvavi malj kao poruka Vagnera evropskim parlamentarcima

Stav

Comments 0

Krvavi malj kao poruka Vagnera evropskim parlamentarcima

Autor: Antena M

  • Viber

Za Antenu M piše: Oleksandr Levčenko

Kakva zemlja takve i privatne vojne kompanije (PVK). U Ruskoj Federaciji u Zloglasnoj PVK „Vagner“ stvorili su posebnu jedinicu MED koja traži svoje vojnike koji su pobjegli sa  ratišta u Ukrajini i kažnjava ih bez istrage i suda! Nešto od toga priznao je bivši komandant bivšeg zatvorenika Jevgenija Nužina kojeg je angažovao „Vagner“ za učešće u borbama, ali se on predao ukrajinskoj vojsci i zato je bio likvidiran udarcem malja u glavu, što je sve bilo snimljeno kamerom.

Ovo krvavo i besmisleno djelo obišlo je preko Interneta čitavi svijet. Nužinov komandant Andrej Medvedev priznao je lično da zna za više desetina slučajeva takvih krvavih likvidacija što ih „Vagner“ čini protiv svojih vojnika koji nijesu željeli ubijati nevine ljude. Na stotine je slučajeva zvjerskoga mučenja vojnike „Vagnera“ koji su se usudili pobjeći sa bojnoga polja. Više od stotinu takvih vojnika ruske PVK likvidirala je spomenuta posebna jedinica MED.

Ima mnogo slučajeva kad su izbjegli sa ratišta, a kasnije uhapšeni borci „Vagnera“ javno bili strijeljani uz prisustvo mladih, tek regrutovanih vojnika, kojima tako pokazuju šta će im se desiti ako se usude pobjeći sa linije ukrajinskog fronta. A to se dešava stalno, zbog toga što su predstavnici „Vagnera“ obećavali zatvorenicima jedne uslove isplata za ratovanje, dok na terenu oni koji su potpisali ugovore ne dobijaju gotovo ništa. Većinu poginulih u borbama vode se kao nestali i tako njihove porodice ne dobijaju nikakve finansijske odštete. Bivši ruski zatvorenici koji su se upisali u „Vagner“ na ratištu gladuju, nemaju gotovo nikakvu vojnu opremu. Njih stotine šalju u pakao bitaka naoružane samo automatskim oružjem.

Vlasnik PVK „Vagner“ milijarder Prigožin, koji je i sam tokom osamdesetih godina prošlog vijeka odležao u sovjetskim zatvorima devet godina za razbojništvo i pljačke, ponosno informiše Kremlj da tako istovremeno čisti rusko društvo od kriminalnog šljama i pomaže u teškom ratovanju protiv Ukrajine. Ruska Federacija polako ali sigurno pretvara se u zemlju neandertalskog razumijevanja jurisdikcije, pravnih odnosa i mjesta čovjeka u društvenim odnosima.

Čitavo rusko stanovništvo veselilo se krvavom ubistvu maljem bivšeg zatvorenika Jevgenija Nužina. Sam vlasnik PVK „Vagner“ poslao je poruku da neće ni malo tolerisati prebjege svojih vojnika koji ne žele ubijati mirne ljudi u Ukrajini ili neslavno ginuti u tuđoj zemlji.

Nezapamćen po divljaštvu je slučaj kad je taj krvavi malj poslan u Brisel, evropskim parlamentarcima, koji su bili šokirani ali do kraja nijesu mogli shvatiti poruku! A poruka je jasna: svakoga ko se usudi da se bori protiv interesa Ruske Federacije čeka takva sudbina. Jasno je na čijem je jeziku ispisana ta poruka, iako u Moskvi ne žele potvrditi da su baš oni inicijatori takvog Z-vjerskog postupka. Kao što je jasan smisao poruka za ukrajinska diplomatska predstavništva, pismima sa očima ubijenih životinja.

Ako to nije uradio direktno Kremlj, jeste neko ko uživa povjerenje Moskve. Sasvim je moguće autorstvo službi MED ili nekog sličnog. Evropske sigurnosne službe i istražna policija moraju što hitnije riješiti te nezapamćeno drske slučajeve prijetnji ukrajinskim ambasadama i konzulatima. Na to ih obavezuju međunarodne konvencije o neophodnosti pružanja sigurnog boravka na svojoj teritoriji diplomatskim i konzularnim predstavništvima. Cijeli svijet mora znat ko je izvršitelj i ko je naručitelj takvog neljudskog čina.

Sva ova divljanja idu uz stalno rušenje brojnih ukrajinskih termoenergetskih objekata. Milionski ukrajinski gradovi ostaju bez svijetla i grijanja poslije ciničnih ruskih raketiranja civilne energetske infrastrukture u Kjiivu, Harkivu, Odesi, Mikolajivu i drugim gradovima. Zato ostaje vrlo aktuelani mirovni plan koji je na samitu Dvadeset najrazvijenih zemalja svijeta u Indoneziji saopštio šef ukrajinske države. Taj plan ima deset tačaka i ima viziju završetka ruske agresije na Ukrajinu.

Važno je da mirovni prijedlozi Ukrajine budu poznati širokoj međunarodnoj javnosti i milijardama stanovnike naše planete. Jasno je da, kad stanuješ u Africi ili Latinskoj Americi nemaš taj osjećaj opasnosti od ruske invazije na Ukrajinu, najvećeg rata poslije završetka Drugog svjetskog. Predsjednik Zelenski zamolio je FIFA da dozvoli obraćanje svjetskoj javnosti prije finalne utakmice sa porukom o neophodnosti očuvanija mira na Planeti i završetka svih ratova, posebno ovog krvavog koji je donijela Rusija na ukrajinsko tlo. FIFA je ostala pri stavu da poruke nepovezane sa sportom nijesu prikladne za finalnu utakmicu, što je moguće razumjeti kad poznaješ Statut ove organizacije.

No, ako ne zaustaviš rat i vojnu invaziju u Ukrajini, jako riskiraš da sljedećeg prvenstva u fudbalu uopšte ne bude, jer bi rat mogao da izađe iz okvira jedne države koja drži agresora podalje od dolaska na pola evropskog kontinenta. Nema Svjetskog prvenstva ako će Evropljani morati ratovati sa ruskim agresorom i njegovim saveznicima. Rat na širokom evropskom tlu neće dozvoliti da fudbalske reprezentacije odu na SP. A bez evropskih timova nema fudbalskog Mundijala, to je sasvim jasna i jednostavna činjenica.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR