11 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Putinov dvojnik u Mariupolju: Umjesto Zločinca na mjestu zločina

Stav

Comments 0

Putinov dvojnik u Mariupolju: Umjesto Zločinca na mjestu zločina

Autor: Antena M

  • Viber

Za Antenu M piše: Oleksandr Levčenko 

Kao što je poznato, Zločinac se uvijek vraća na mjesto zločina. Vladimir Putin lično je izabrao znak Z kao simbol ruske agresije protiv Kijeva pripremajući svoju vojsku i rusko društvo za masovne Zločine u Ukrajini.

Za prvu vrstu zločina već je okrivljen od Međunarodnog suda u Hagu. Krađa ukrajinske djece težak je zločin protiv čovječnosti i Vladimir Putin kao predsjednik zemlje koja organizovala ovaj zločinački poduhvat odgovaraće pred međunarodnim sudom i javnošću za svoje naredbe i postupke. Čeka ga, takođe, odgovornost za ratne zločine u Ukrajini zbog naredbe masovnog raketiranje ukrajinskih civilnih objekata i građanske energetske infrastrukture. To je ratni zločin koji ne zastarijeva.

Pošto je Putin odlučio da živi barem sto godina, onda ni u kom slučaju neće proći bez kazne. Ranije ili kasnije stići će ga ruka međunarodnog pravosuđa. Još Putin mora odgovarati za namjerno uništavanje civilnih kvartova niza ukrajinskih gradova. To su Borodjanka, Gostomelj, Černigiv, Harkiv, Mikolajiv, Herson i mnogo drugih. Posebna priča je Zločin u Buči.

Putin je unaprijedio u rang gardijske 64. motorizovanu brigadu koja je počinila najviše ubistva i silovanja u tom gradiću pored Kijeva. Stravičan Zločin ruske vojske, učinjen pod vrhovnim zapovjedništvom Putina je i sistematsko bombardovanje i Zvjersko uništenje grada Mariupolja.

Ukrajinski i međunarodni nadležni organi sada nisu u mogućnosti da dođu u ovaj gotovo potpuno uništeni polumilionski ukrajinski grad. Strahuje se da je od početka rata u Mariupolju poginulo i umrlo od neljudskih uslova života već 100 hiljada stanovnika. Krv ovih ljudi na rukama je šefa Kremlja. Ako je išta ljudsko ostalo u njemu morao bi barem izgubiti san. Ali glavni ideolog ruskog fašizma – rusizma je bezbrižan. Za njega je najvažnije kako preživjeti trenutnu političku turbulentnost. Gubici ruske vojske koji već su dosegli 166 hiljada vojnika. Putina ne brinu suviše. Poput Staljina rezonuje da je u mnogomilionskoj Rusiji samo 166 hiljada porodica ostalo bez svojih sinova, očeva, bliskih ljudi, i da će ruske žene roditi još i više vojnika.

Zasad ginu najsiromašniji, čije porodice dobijaju novac kao kompenzaciju i time Kremlj kupuje njihovu lojalnost. Masovno ginu pripadnici nacionalnih manjina, koje su, opet, rasute po cijeloj zemlji, po pravilu negdje daleko od Moskve i Peterburga.

Putin je podržao inicijativu Prigožina da „malo pročisti društvo“ i baci u smrt u Ukrajini kriminalce i zatvorenike. Ni zbog njihove masovne pogibije nema nezadovoljnih. Bogataši i gornji dio srednje klase oslobođeni su mobilizacije. To se takođe tiče djece parlamentaraca, visoko rangiranih državnih službenika, generala i oficira FSB, policije, vojske. Tako je, zasad, Putin u mogućnosti da izbjegava masovno nezadovoljstvo.

A pošto Kremlj kontroliše sve ruske medije i socijalne mreže, onda otvorena pobuna još nije ni na vidiku. Ali među ruskim milijarderima i bogatašima pomalo zrije nezadovoljstvo. Poslije objavljivanja krivičnog progona Putina iz MKS, svi su shvatili da naredba i za njihovo hapšenje može stići u bilo kojem trenutku. Putin postaje toksičan i čini se pametnijim već sada potražiti njegovu zamjenu.

Možda će neki iz najbližeg okruženja šefa Kremlja ostati do kraja sa njim, smatrajući da su prešli liniju nakon koje nema povratka, ali nije isključeno da čak i u njegovoj blizini postoji uvjerenje da je vrijeme Putina prošlo. On je prokockao međunarodni autoritet Ruske Federacije, besmisleno iskoristio većinu državnih novčanih zaliha na vođenje rata koji nikako ne donosi RF pobjedu, i napokon međunarodnih sankcija koje se u prvo vrijeme nijesu osjećale, a sada teško pogađaju privredu i stanovništvo. Rusija može oprostiti pobjedniku gotovo sve promašaje ali nikako ne vojnom gubitniku i eventualnom međunarodnom Zločincu kojeg mogu i bilo kojem trenutku uhapsiti u 123 države. Zato je stanje na ratištu za Putina sada postaje odlučujuće. Poslije naredbe MKS za hapšenje, šef Kremlja grčevito pokušava da postigne makar kakav rezultat na frontu. U pravcu Bahmuta uložio je ogromne napore, bacio velike vojne snage, ali povratni rezultat je minimalan.

Gubitak Krima i Donbasa za Putina znači gubitak vlastite glave. A Putin sebe veoma voli. Zato je poslije odluke MKS o hapšenju počeo djelovati. Poslao je svog dvojnika u Sevastopolj i Mariupolj. Putin ima na raspolaganju tri dvojnika, koji povremeno putuju zemljom na neke događaje ili obavljaju službene sastanke umjesto svog šefa. Realni Putin pregovaraće sa vama samo na udaljenosti ne manjoj od 10 metara, kao recimo s Makronom, ili se kretati po ulici gdje nikoga nema najmanje na 15 metara. A kad Putin navodno drži govor na stadionu ili daje ruku nekim prolaznicima, slika se sa narodom van Kremlja, to vam je pouzdan znak da ispred sebe imate falsifikat predsjednika Rusije. E, ovo nam pokazuje da je u Sevastopolju bio falsifikat.

U nekom trenutku jedna kamera slučajno ga je ulovila kako popravlja nešto na licu. Kod mnogih se odmah pojavila sumnja da čovjek jednostavno popravlja masku Putina. Eto nam suvremenog Fantoma. Isto važi za posjetu navodnog Putina Mariupolju. Scene su kao da ih je snimio Mosfilm. Kremlj je, međutim, odlučio da sve to proda ruskim gledaocima kao realnost, a zapravo je sve fikcija i manipulacija.

Prije dolaska predsjednika Kine u Moskvu, što Kremlj smatra slamkinom spasa, Putin se nikako na bi usudio ulaziti u rizik posjetom Sevastopolju i Mariupolju. Ali politički, to mu je bilo jako bitno. Osvajanje ukrajinskog Krima 2014. ruska vojska počela je iz Sevastopolja. A u Mariupolju je Putin želio prikazati da je on tamo rado viđen gost, u gradu u kojem je pod njegovom komandom ubijeno 100 hiljada ljudi. Došao je tamo po noći, kao pravi Zločinac, da na snimcima nije bilo jasno ni gdje se nalazi. I to je došao u Mariupolj na godišnjicu ubistva u gradskom pozorištu, ispred kojeg je velikim slovima pisalo DJECA, jer je tamo sklonište našlo nekoliko stotina mještana, uglavnom majke sa djecom. Riječ DJECA bila je za ruski borbeni avion dobar orijentir kuda bacati bombe…

Stoga samo možemo pozdraviti kineskog predsjednika za početak pregovora u Kremlju sa ubicom i kradljivcem ukrajinske djece. Ako Peking smatra da je to za Kijev prihvatljivo, jako se vara. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR