26 °

max 26 ° / min 17 °

Nedjelja

19.05.

26° / 17°

Ponedjeljak

20.05.

26° / 18°

Utorak

21.05.

27° / 17°

Srijeda

22.05.

21° / 15°

Četvrtak

23.05.

22° / 14°

Petak

24.05.

23° / 15°

Subota

25.05.

21° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Crna pamet i crno nasljeđe

Izvor: Pixabay

Stav

Comments 2

Crna pamet i crno nasljeđe

Izvor: https://vominfo.com/

Autor: Antena M

  • Viber

Piše: Sreten Vujović

Ovih dana crnogorska dijaspora se nalazi pod svakom vrstom pritiska, počev od zaludnje Uprave za dijasporu, koji zarađuju „nasušni hljeb“ zahvaljujući postojanju te iste dijaspore, pritiska To Montenegro (od nula eura, koje  je već u milionskom dugu), do botovskog šikaniranja  koje plaća veleizdajnjička vlast u Crnoj Gori i  Crkva Srbije!

Uzalud „kuknjava“ sindikata policije da ih Filip Nejaki šikanira, zaboravljajući klan, kome pripada njegov vođa „brat-bratski“! E, moj Filipe, meni se testisi smiju na tvoje prepade i prijetnje, preko tužilaštva i čega si se gođ dofatio! Zar nijesi svjestan; nijesi još bio u „planu“  kada nas je pokušavala prepadati mašinerija Sloba-Slobode, pa nas evo opet tu, a njega nema! Pa što ako nas, „deset Crnogoraca pogine“!? Crna Gora je naš izbor i zato smo spremni i postradati!

Daleko se kazalo, nije u pitanju pjesma  Tijane Dapčević! Ovu novu ste spjevali vi u Manastiru Ostrog: „Sve je isto, samo njega nema“! Grdna parodija na temu čovjeka koji je vjerovao u bratstvo i jedinstvo! Crkveno-klerofašistički botovi poručuju dijaspori da ušpara novce, i da ne dolazi na izbore jer: „Džaba vam novci moji sinovci“, ali u mnogo  drugačijem kontekstu. Zato sam jednom od tih „Vagnerovaca“, pod pseudonimom „Sarajevo“ na izjavu časnog Šefka Ličine, mog saborca iz 90-ih godina u Švajcarskoj, kada su  četnici šćeli da se „loptaju“ sa našim glavama, odgovorio sljedeće:

„To su samo pare! Parama se ne može kupiti dostojanstvo! Koristiš časno ime Sarajeva, koje je od strane “vjernika” bilo granatirano, ubijani starci, žene, đeca, civili! Bolje je potrošiti novac za dobro svoje domovine, nego potrošiti sve ljudske kapacitete i ostaviti crno nasljeđe svom potomstvu! “Svak je rođen da po jednom umre; čast i bruka žive dovijeka”! Ovo su drugačiji stihovi od onih koje ste puštali sa moćnih razglasa dok ste granatirali i pravili kasapnice po Sarajevu i cijeloj BiH!

Mogu donekle razumjeti one  koji se vladaju logikom da „strah životu obraz kalja često“ ali  nikako ne prihvatam, koji gođ da je izgovor, da se obraz prodaje  na „buvljim pijacama“, pa ni za crevlje od 1500 eura, po logici ko ponudi više!

Kada ja Milatović  u pitanju nijesam siguran da je u strahu izjavio kako je navodne  napadače na njega organizovao Đukanović! Bitna karakteristika vaše klerikalne  kvazipolitike je patološka laž! Moja partija, kao i većine prisutnih na tom protestu je Crna Gora! A svaki od prisutnih i na Belvederu i na protestu protiv jednog od ideologa desantnog terora nad Crnogorcima je jedan od tih deset, koje ste projektovali da poginu!

Crna pamet jeste, ali ne i crnogorsko crno nasljeđe! Ako  profunkcioniše „Otvoreni Balkan“, a u veljesrpskom kontekstu bi zbog racinoalnosti (Srbija i Crna Gora)  trebala da se zove Crna Srbija  ili UŽAS (Uža Srbija), biće više nego jasno da se ne radi o nasljeđu već o „uvozu“, bez fitosanitarne kontrole!

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

jovo

Divno ispričana priča koja govori o tome koliko političari imaju "oči od splačine"...Kvazi političari kvazi, ljudi.

dim_u_dim

Bravo, Sretene, ovo je bilo baš jasno i glasno, i neka je!