7 °

max 11 ° / min 6 °

Srijeda

29.11.

11° / 6°

Četvrtak

30.11.

11° / 6°

Petak

01.12.

14° / 11°

Subota

02.12.

14° / 13°

Nedjelja

03.12.

11° / 8°

Ponedjeljak

04.12.

8° / 6°

Utorak

05.12.

10° / 5°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Ova knjiga putuje da se Dritan rukuje

Izvor: FPN Beograd

Stav

Comments 5

Ova knjiga putuje da se Dritan rukuje

Autor: Portal Antena M

  • Viber

Za Antenu M piše: Radmila Tomović

Odlučili smo da pohvalimo našeg odlazećeg premijera. S razlogom. Neumorno promoviše knjige. Đe god da ode.

E, sad, malo je problematično što promoviše isključivo svoj autorski rad, ali knjiga je knjiga.

„Kritika globalne etike“, Abazovićevo sočinenije, našla se juče i u amfiteatru Fakulteta političkih nauka u Beogradu. A, ima li boljeg mjesta za promociju od, kako reče Abazović, tog regionalnog „hrama nauke“? Ne, brate (Abaze).

I, tako su se zajedno, po ko zna koji put, jedanak promovisali i „Kritika globalne etike“ i naš Dritan.

Dritan ne robuje konvencijama. I ne treba. Knjige su svakako za studente... oni tu, knjiga tu. On pisao, oni neka čitaju.

Briga njega je li kome sporno što gostuje u svojstvu premijera, ko misli kako nije baš zgodno da promoviše „svoje glave djelo“... ne opterećuje se...T akav je. Dao mu bog da na sve „malo šire gleda“!? Kad mu već nije dato da gleda s visine.

Sa znatiželjnim studentima podijelio je, osim knjige, dragocjena zapažanja i zaključke. Štaviše - esenciju! O zadatoj temi „Partijski sistem u Crnoj Gori nakon avgustovskih promena“, budućim politolozima Abazović je saopštio: "Za postojanje demokratije neophodno je da postoji princip nepredvidivosti i princip promjenljivosti“.

Briljantno! Sve iskustveno provjereno. Ako je ko on je vala apsolivirao „princip nepredvidivosti„. Ovaj drugi, „princip promjenljivosti“ podržava isključivo teoretski, tj. samo kad se odnosi na drugog.

Znači, to je to. Nema dalje.

Studenti su još čuli potpuno novu i svježu misao da se 2020. godine u Crnoj Gori dogodio „politički zemljotres i da nije bilo proste smjene vlasti“. Građani su, kako reče Dritan, tek tada, poslije tog zemljotresa, počeli da vjeruju da „njihov glas znači i da njihova volja može značajno da utiče na opšti društveni proces“.

Građanine, čuješ li u kakvom si mraku neznanja živio!?

I, još nešto građanine... jesi li znao da „pravo koje tražiš za sebe, budi spreman da daš i drugima jer je to univerzalni princip“. Sve rečeno, od - do!

E, ovo što slijedi, ne vjerujem da je građanin primijetio...

„Crna Gora je zemlja koja je ostvarila najveći ekonomski rast u Evropi u drugom kvartalu 2023. godine“. I, da, još nešto: „Velika zaduženja mogu biti kratkoročna rješenja, ali dugoročno ne donose stabilnost.“

Ima li pitanja? Nema. Sve jasno.

Eto, građanine, sad vidiš zašto doktor Abazović insistira da se čita knjiga – znaš koja!

Komentari (5)

POŠALJI KOMENTAR

Vele

Ne vidi se iza katedre..hahahaj mrčio se

ambasada

Da li je dogadjaju prisustvovao optpravnik poslova, prodavac majica i magle, gosn uvijek prisutni i usluzni Mitrovic i tako vidio trecu knjigu u zivotu. Pitam zbog unije

mr

Ne vjerujem da bi pominjao drugi kvartal 2023 da je tu A.V bio... Zna se ko je zadužen za svjetske domete i sendvič da parizerom! Bolje bi prošao da si promovisao džem od smokava,toga bar ima, no tu knjigu!