18 °

max 24 ° / min 15 °

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

23° / 12°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Četvrtak

02.05.

18° / 14°

Petak

03.05.

16° / 10°

Subota

04.05.

16° / 10°

Nedjelja

05.05.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Uplašio se Goga, kombi stranka u ler gasu

Stav

Comments 4

Uplašio se Goga, kombi stranka u ler gasu

Autor: Antena M

  • Viber

Za Antenu M piše: Boban Batrićević

Nakon što je više od 100 svjetskih, regionalnih i crnogorskih intelektualaca, novinara, univerzitetskih profesora, umjetnika i aktivista potpisalo inicijalnu peticiju za smjenu direktora AKOKVO Gorana Danilovića, oglasila se njegova stranka koja po rezultatima javnoga mnjenja renomiranih agencija ima oko 1% biračke podrške.

Veliki i ostvareni Goran Danilović spao je na to da ga u njegovu radu podržava samo njegova stranka. Iskusniji analitičari diskursa lako bi dokazali da je i saopštenje koje je potpisala Ujedinjena Crna Gora napisao Goran Danilović. To dokazuje nekoliko stilskih bravura te argumentacijska baza na kojoj je saopštenje utemeljeno:

- Oni kažu da je FCJK produžena ruka Đukanovićeva kriminala (već je to koristio Danilović u svojim autorskim tekstovima).
- Vele da ga progone jer je Srbin i pravoslavac (takođe koristio).
- Kažu da su se svjetski univerziteti poput Kanzasa, Upsale, Krakova i Zagreba urotili protiv srpskoga naroda (odveć ranije koristio dok je uređivao "Glas Crnogor(a)ca").
- Mudruju da su crnogorski intelektualci podrepak "bivšeg režima", da ništa ne znaju i da su ćutali preko 20 godina (to je reason d'etre Gorana Danilovića).

Srećom, danas imamo elektronske medije koji arhiviraju sadržaj. Svako može googlati "Peticija za smjenu Gorana Danilovića". Onda će naići na tekst đe se nijednom ne problematizuje njegov identitet već suprotno, naići će na jasan, pravnim argumentima potkrijepljen tekst bez ikakvih kvalifikacija. Naići će na uredno i hronološki složenu gomilu prekršenih članova zakona, akata i podakata i uzurpiranje funkcije direktora AKOKVO od strane rečenoga Danilovića.

No, kad idete pravno protiv onoga koji pogani pravo, on će pribjeći najsigurnijem džokeru - nacionalnoj pripadnosti. Ali, kao što rekoh, tekst peticije opovrgava Danilovića. Zato mu džaba svaki antitalentom unaprijed ugašeni prozni proplamsaj, poput onoga u kome pominje inkviziciju i spaljivanje, a isti je neki dan relativizovao paljenje lutke s likom Andreja Nikolaidisa.

Gośune, znamo se. Znamo i da su ti dani na mjestu direktora odbrojani. Ne zbog nas, no zbog tvoga nerada i zloupotrebe položaja. Ali, ne śekiraj se. Svakako ti ostaje facebook stranica Goran Danilović na kojoj možeš pisati poeziju i kolumne. Influenserstvo je danas jako popularno.

Komentari (4)

POŠALJI KOMENTAR

Sve vi cvjetalo

Taman da upotpuni seretski Trio Fantastikus sa Koprivicom na harmonici i sa Pipunom i da uveseljavaju svoje saborce u ZIKS-u. Veljesrpski Ziks blues.

LepotaCG

Bobane, hvala što postojiš Dok je takvih kao ti i tvoje ekipe sa FCJK ima nade za CG.

Baba

A možda je G zaboravio da mi nijesmo zaboravili kad je kao "Glovo", dok je ministrovao policijom, nosio lične podatke građana Crne Gore na uvid malome vučku. O, Gogo, sve se pamti na ovom dunaluku i sve se vraća. Ima bumeranga i tamo đe nema kengura.