12 °

max 20 ° / min 10 °

Subota

27.04.

20° / 10°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

23° / 13°

Srijeda

01.05.

20° / 15°

Četvrtak

02.05.

16° / 13°

Petak

03.05.

15° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Najveća nezakonita plata u državi

Stav

Comments 4

Najveća nezakonita plata u državi

Autor: Antena M

  • Viber

Za Antenu M piše: Mirjana Kostić

Samo u haotičnoj državi u kojoj su zakon i bezakonje, pravda i nepravda privremeno ili trajno pobrkali svoja mjesta, Boris Raonić može primati najveću funkcionersku platu. Em najveća, em nezakonito stečena mjesečna zarada u Crnoj Gori isplaćena je dvostruko nezakonitom generalnom direktoru RTCG. Barem po presudama Osnovnog i Višeg suda koje je nedavno potvrdio i Vrhovni sud. A koje presuđeni Raonić i Savjet RTCG priznaju taman koliko je Josip Broz priznavao sud Kraljevine Karađorđevića. Uz tu razliku što Javni servis "evropske CG" uglavnom promoviše vrijednosti Kraljevine SHS i Podgoričke skupštine.

Najveću platu u državi primila je, dakle, osoba protiv koje je formiran predmet u Specijalnom državnom tužilaštvu, lice koje i po zaključku Agencije za sprječavanje korupcije ne ispunjava zakonom predviđene uslove za generalnog direktora RTCG, zbog čega njegovo naimenovanje, po mišljenju ASK, predstavlja „visok korupcijski rizik“, „ugrožavanje javnog interesa i može uticati na narušavanje integriteta“ Javnog servisa.

 „Zabrinutost zbog nezakonitog izbora generalnog direktora RTCG, koji je u suprotnosti sa pravosnažnom sudskom presudom“ iskazana je prije pola godine i kroz Rezoluciju Evropskog parlamenta o Crnoj Gori, ali je taj dio dokumenta Javni servis sakrio od javnosti. Čini se da je ovo važno upozorenje iz Strazbura prečula i aktuelna crnogorska vlast koja se, bar na riječima, zalećela put Evropske unije, previđajući u svom optimističkom zanosu brojne prepreke u sopstvenom gravitacionom polju, među kojima je i osoba koja se lažno predstavlja kao generalni direktor Javnog servisa.

Za ruganje pravdi, izigravanje zakona i sudskih presuda, koje bi se svakom prestupniku u svakoj normalnoj državi davno obilo o glavu, Boris Raonić je, prema juče objavljenim podacima Ministarstva finansija, za prošli mjesec prihodovao 4.042. eura. Što znači da je za 30 mjeseci nezakonitog direktorskog mandata iz državnog budžeta ubrao više od 100.00 eura! Tim novcem crnogorskih građana finansirane su privilegije i diktatura bezmalo vječitog studenta, koji je diplomu iskamčio nakon 23 godine studija, pravnika bez pravničkog iskustva, „eksperta“ koji je sa srednjoškolskim obrazovanjem nadizirao rad sudstva i zdravstva u Crnoj Gori, „direktora“ koji je Javnim servisom upravljao kažiprstom, prijetnjama, progonom zaposlenih, uz sasluženje svih članova Savjeta koji su glasali za njegov izbor i bespogovorno podržavali profesionalnu neukost i oholost.

I nakon svih programskih promašaja, skandala i posrnuća RTCG, Boris Raonić je danas najplaćeniji funkcioner u državi. Nezakonito, skandalozno, nepristojno i cinično, zar ne?

Komentari (4)

POŠALJI KOMENTAR

nenad_mne

Pa on i dobija platu za ono za šta je zadužen! Uništava i ni briga ga nije! Pravna država?

Spasa

Očigledno da ima podršku Tužilaštva! Koga je zadužio i kako pitanje je koje mora dobiti odgovor! A što se tiče plate ona je mnogo veća od 4000 eura. I te kako! A od Raonića je i Bog digao ruke pa će njegov pad biti jako bolan. Što duže traje njegovo arčenje i bahaćenje to mu je sigurnijpropast !

Ide vuk

Pored toga sto je nezakonito uzeo oko 100 000€, takođe nezakonito je podijelio bonuse preko plata pomoćnicima, direktorima i pojedinim urednicima programa iznos od preko 180 000€ a SDT nakon 8 mjeseci poslije ponovnog izbora Raonića i dalje nije prikupio sve podatke za predmet.