21 °

max 21 ° / min 9 °

Subota

27.04.

21° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 13°

Srijeda

01.05.

21° / 16°

Četvrtak

02.05.

19° / 13°

Petak

03.05.

18° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Otpor građana je postao nužan!

Stav

Comments 2

Otpor građana je postao nužan!

Autor: Antena M

  • Viber

Za Antenu M piše: Stefan Todorović

Śetićete se izjava o porođajnim mukama demokratije, izjava koje bi uslijedile nakon svake društvene „anomalije“, odnosno izliva velikosrpskog šovinizma u Crnoj Gori. Razni funkcioneri i aktivisti politički počivše Ure nakon avgusta 2020, svoje koaliranje s politikom velikosrpskog nacionalizma kojoj su dali poluge moći i uveli je u državni sistem Crne Gore, pravdali su navodnim nerazumijevanjem procesa demokratije – „porođajnim mukama demokratije“ – dok su suštinski odigrali ulogu smokvinog lista, izdali vrijednosti suverene i građanske Crne Gore, prevarom dobili glasove građana za demokratizaciju crnogorskoga društva i jačanje vladavine prava koje su iskoristili za krčenje puta velikosrpskom nacionalizmu koji je danas ovladao državnim sistemom Crne Gore.

Tako su nas navodne porođane muke demokratije dovele do ukidanja osnovnih načela demokratije, poput slobode govora i slobode javnog djelovanja.

Samo su politički idioti ili politički naivci mogli očekivati da će oni koji su proizašli iz inkubatora Crkve Srbije i počivšeg miloševićevskog i bulatovićevskog SNP-a raditi na demokratizaciji, evropeizaciji i jačanju vladavine prava u Crnoj Gori. Jednostavno, ideologiji velikosrpskog nacionalizma, odnosno SNP-a i Crkve Srbije, čiji su produkti trenutni vršioci vlasti u Crnoj Gori, zapadne vrijednosti demokratije i vladavine prava su smrtni neprijatelji. Istočne despotije u liku i djelu zločinačke politike Vladimira Putina jesu političko djelovanje i politički sistem kojima oni teže. U takvim sistemima aparati sile i represije su najbitniji, te zato i svjedočimo najžešćoj borbi oko bezbjednosnog i pravnog sistema u Crnoj Gori, dok su ostali resori marginalni i nebitni jer se politička društva i sistemi kojima teži avgustovska većina najbolje održavaju na sili, strahu i jednoumlju.

Zbog toga se trenutno u Crnoj Gori sprovodi zastrašivanje i progon svakog glasa koji se razlikuje od zvanične politike navodnog „pomirenja“, još jednog smokvinog lista i krilatice iza koje se krije dalje prepakivanje Crne Gore u politiku srpskoga sveta. Navodno „pomirenje“ jeste normalizacija i mirenje s velikosrpskom politikom u Crnoj Gori, odnosno mirenje sa slavljenjem zločinaca i zločina počinjenih u ime bjelaško-četničke i velikosrpske ideologije i politike koja na Crnu Goru gleda kao na dio jugozapadne homogene i velike Srbije. Zato su najveći pritisci i progoni upravo na građanske aktiviste, novinare, intelektualce, organizacije i institucije koje imaju nultu toleranciju na politiku velikosrpskog nacionalizma u Crnoj Gori i koji ukazuju na pogubnost normalizacije i mirenja s navedenom politikom koja u krajnosti vodi do nestanka suverene, građanske, multietničke i multikonfesionalne Crne Gore.

Jedan od tih intelektualaca je svakako i profesor Boban Batrićević s Fakulteta za crnogorski jezik i književnost kojemu se sudi zbog ukazivanja na pogubnost društvenog angažmana prvosveštenika Crkve Srbije u Crnoj Gori i njihove promocije zločinaca velikosrpske politike i bjelaško-četničke ideologije. Činjenica da se progon i pokušaj zastrašivanja profesora Batrićevića vrši kroz institucije sistema, kroz crnogorski pravni sistem jeste veliki alarm za uzbunu i neoborivi dokaz da je velikosrpski nacionalizam dio zvanične državne politike Crne Gore. U kakvom su stanju bili demokratija i vladavina prava kad je velikosrpski nacionalizam vladao Crnom Gorom dovoljno se samo priśetiti nedavnih vremena iz devedesetih godina minuloga vijeka i da svima postane jasno u kom pravcu se kreće Crna Gora te kako apsurdno zvuče priče o EU integracijama, jačanju vladavine prava i priče o daljoj demokratizaciji društva.

Zadatak svih građana Crne Gore ukoliko žele da žive u istinski demokratskom i slobodnom društvu jeste da pružaju otpor navedenoj politici na svakom mjestu i u svakoj prilici. Ideologija koja je trenutno zahvatila državni sistem Crne Gore povlači se samo pred jasnim i snažnim otporom i sprovodiće svoju politiku onoliko dugo i daleko koliko joj mi dozvolimo.

Slučaj profesora Batrićevića nam govori da su institucije Crne Gore stavljene u službu antidemokratske ideologije krvi i tla i da više ne brinu o pravima građana Crne Gore nego su postali čuvari i batina retrogradne ideologije koja crnogorsko društvo permanentno sputava da se pridruži prosvijećenim i uređenim društvima zapadne demokratije. Stoga je otpor građana postao nužan, jer su građani trenutno ostali jedini čuvari demokratije i vladavine prava u Crnoj Gori. Zato se vidimo na svakom mjestu i u svakoj prilici đe je potrebno braniti demokratska načela i vrijednosti suverene Crne Gore. Stoga se vidimo i u utorak, u 8.30h ispred suda za prekršaje u Podgorici, da pružimo podršku profesoru Batrićeviću time braneći i svoje pravo na slobodu izražavanja i mišljenja. Smrt fašizmu! Sloboda govoru!

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

d v

2-Veliki Gete je kazao:"Samo je ono društvo i narod ne izlječivo,ako samo od sebe digne ruke",a Majakovski je dao konkretan recept:"Revolucija počinje kada moralni zakoni nestanu u glibu "gospodara",a pisani zakoni se samo primjenjuju na obespravljenoj sirotinji svake vrste"!

d v

1-Ta čine i uvijek su činjeli samosvjesni narodi.Ako misli sačuvati državu i vlastitu slobodu, cg građanstvo mora ustati protiv četničko fašističke vlasti koja ignoriše Ustav i zakone. Na ostvarenje ovoga svoga prirodnog ljudskog prava, građanstvo vodi u zavezano roblje za jednokratnu upotrebu.