15 °

max 19 ° / min 14 °

Četvrtak

02.05.

19° / 14°

Petak

03.05.

16° / 10°

Subota

04.05.

20° / 11°

Nedjelja

05.05.

21° / 12°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 13°

Utorak

07.05.

19° / 13°

Srijeda

08.05.

17° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Jakov grli trnje Milo bere lovorike

Stav

Comments 1

Jakov grli trnje Milo bere lovorike

Izvor: Antena M

Autor: Antena M

  • Viber

Za Antenu M piše: Jovan Nikolaidis

Neću naširoko pisati ni o „Milu lopovu, Crnogorcu antičkog držanja, dobro školovaonm Titovom pioniru koji je pionirsku zakletvu zaboravio, Milu oslobodiocu i visprenom sportisti “, niti o „Jakovu političaru kome predsjednikovanje priliči kao kornjači samar, nepismenom političaru i nasljedniku anahronih tendencija, čovjeku šablona i loših komparacija“.

I jedan i drugi nose ponešto od pomenutih „kvalifikacija“. Meni jeste istina (bar tako skromno mislim) da je Jakov Milatović onaj Jakov koji grli trnje, a Milo bio onaj predsjednik koji bere lovorike. Baš u helenskom značenju tih pojmova „grliti trnje“ i „brati lovorike“. Što pod tim podrazumijevam neznavenima neću široko razlučivati.

Oni se, kao što su navikli, zadovoljavaju da budu potrpežnjaci. Budale bog voli i čuva, moja im karakterologija nije potrebna; tek, nužno je kazati kako su meni, kao ostarjelom piscu, nakon trideset godina bavljenja “zaludnom rabotom“, dozlogrdili i separatisti i suverenisti, danas ista gomila nesposobnjakovića. Koji mi Crnu Goru jednako neuspješno guraju u „jame bezdanje“.

To nije sjeta umornog, to što meni smeta, već lice-maska ravnodušnog naroda i neodgovornost politička. Tome dodajte stanje u kome se, i onda kad je Milo brao lovorike, jednako i danas kad Jakov i ne sluti ga da trnje opkoljava, lopovski okot širi kao vulkanska lâva. Pa smo svi na toj vagi na istom gubitku.

Što će od sveg ovog kastiga ostati za ŚUTRA - dako dočekamo. Ili bodlje trnja ili lovorov list?! Ne kao Heleni, jer je to nemoguće, već kao Crnogorci, čemu se nadam.   

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

RaZuM

Ne kopčam, ima li idje ikog da valja ili da pokaže kako valja činiti, te narod vas cijeli zadovoljiti,.Moželi se ponekad nešto prešutjeti bar dok čovjek izgovori ono što misli e ne može vala jer smo tu dje smo.. Umjesto jedan drugom pomažemo mi stalno odmažemo. Najveća nam je odlika praviti sprdnju.