10 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Instruktorka joge nestala u gustim šumama: Pronašli je živu nakon 17 dana

Svijet

Tag VideoTag Gallery
Comments 0

Instruktorka joge nestala u gustim šumama: Pronašli je živu nakon 17 dana

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Instruktorka joge Amanda Eler pronađena je nakon što je 17 dana ranije nestala u šumama Mauija na Havajima.

Amanda Eler je nestala 9. maja, a nestanak je prijavio njen momak Ben Konkol kada se ona nije pojavila na večeri. 

Hiljade volontera, policajaca, vatrogasaca i pasa tragača učestvovale su u češljanju guste šume oko staze pored koje je pronađen njen automobil. U potragu su bili uključeni i ronioci, lovci, dronovi i helikopteri.

''Već nam je počelo nestajati nade. Kada mi je zazvonio telefon s nevjerovatnim vijestima, mislio sam da se šale, jednostavno, nisam mogao vjerovati. Teren na kojem se Amanda izgubila je veoma težak''- rekao je Džon Eler, Amandin otac. 

Kako je ispričala prijateljima, Amanda se pokušavala vratiti do svog automobila kada je shvatila da se izgubila. To je pokušavala dva dana. 

''Nakon toga je odustala od potrage za automobilom i počela je tražiti vodu. Trećeg dana se okliznula i pala s visine od 6 metara. Tada je slomila nogu i pokidala meniskus u koljenu. S tim povredama fokusirala se samo na potragu za vodom i hranom. Četvrtog dana iznenadna bujica vode odnijela joj je cipele pa je ostala bosa. Rekla nam je da joj je najgora bila hladnoća. Spavala je u jazbini gdje se pokrila raznim rastinjem kako bi se ugrijala. Molila se samo da kiša prestane jer je na sebi imala samo tanku majicu i helanke. Vodu je pila iz potoka koji je pratila kroz šumu i nadala se da ću je odvesti do okeana. Jela je divlje jagode i guave. Jedan dan pronašla je i dva moljca pa ih je pojela. Svako jutro se budila i govorila sama sebi da će to biti dan kada će se vratiti kući, a svake večeri je bila ljuta jer nije uspjela'' - kazala je njena drugarica.

Sudbonosnog dana, kada je već bila potpuno na ivici snage, Amandu je pronašao helikopter na oko 11 kilometara vazdušne linije od staze na kojoj se izgubila. Međutim, zbog teškog i neravnog terena, ona je prešla oko 50 kilometara.

''Gledali smo na sve strane iz helikoptera i odjednom je spazili kako maše i viče. Bilo je kao u filmu'' - ispričala je ekipa iz helikoptera koji ju je pronašao.

Amanda je kasnije ispričala da je i prije čula helikoptere kako je traže, ali da im nije uspjela skrenuti pažnju.

Ekipa iz helikoptera je spustila korpu i prevezla je u bolnicu u koju je primljena s dosta povreda i modrica, ali mentalno u odličnom stanju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR