15 °

max 20 ° / min 13 °

Nedjelja

31.05.

20° / 13°

Ponedjeljak

01.06.

24° / 13°

Utorak

02.06.

24° / 13°

Srijeda

03.06.

25° / 14°

Četvrtak

04.06.

25° / 15°

Petak

05.06.

25° / 18°

Subota

06.06.

26° / 18°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Ministri najavili ostavke: Ako on preuzme kabinet, mi odlazimo!

Svijet

Comments 0

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Ministri najavili ostavke: Ako on preuzme kabinet, mi odlazimo!

Britanski ministar finansija Filip Hamond rekao je da će u srijedu podnijeti ostavku prije nego što mu Boris Džonson uruči otkaz, ukoliko preuzme premijerski kabinet.

Prije njega, ostavku je za isti dan najavio ministar pravosuđa Dejvid Gok.

"Ja sam siguran da neću biti otpušten, zato što ću podnijeti ostavku prije nego što do toga dođe. Pod pretspostavkom da Boris Džonson postane premijer, shvatam da bi njegovi uslovi za služenje u njegovoj vladi obuhvatali prihvatanje izlaska iz EU bez sporazuma 31. oktobra. To nije nešto što bih ja ikada mogao da potpišem", kazao je Hamond u emisiji "Bi-Bi-Sija", prenosi Rojters.

Njegov kolega, ministar pravosuđa Gok izjavio je prethodno za "Sandej tajms" da će u srijedu podnijeti ostavku ukoliko Džonson pobijedi na unutarstranačkim izborima u Konzervativnoj partiji i postane novi premijer.

"Indipendent" prenosi da je Gok obavljao ovu funkciju od juna 2016. kada je predśednica Vlade postala Tereza Mej i da je sada poručio da neće moći da nastavi sa radom u vladi pod Džonsonom, bivšim šefom diplomatije, ukoliko on bude tražio Bregzit bez sporazuma s EU.

Gok je ocijenio da bi takav potez Londona vodio nacionalnom "poniženju".

"S obzirom da sam bio u kabinetu od kada je Tereza Mej došla na vlast, mislim da bi bilo odgovarajuće od mene da podnesem ostavku poput nje", kazao je Gok.

Trka za novog lidera Torijevaca ulazi u posljednjih 48 sati, glasanje je u poneđeljak, rezultati će biti saopšteni narednog dana, a Džonsonov protivnik je aktuelni britanski ministar spoljnih poslova Džeremi Hant.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR