Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Pompeo optužio Iran za napade u Saudijskoj Arabiji

| Postavio/la: Milena Aprcović | Izvor: Tanjug/Blic

Pompeo optužio Iran za napade u Saudijskoj Arabiji Foto: Beta

Američki državni sekretar Majk Pompeo optužio je Iran za napad na saudijske naftne pogone, pošto je isključio jemensku umiješanost i optužio Teheran da se bavi lažnom diplomatijom.

"Teheran stoji iza gotovo 100 napada na Saudijsku Arabiju, dok se Rohani i Zarif pretvaraju da su uključeni u diplomatiju", napisao je Pompeo u postu na Tviteru.

Usred svih poziva na deeskalaciju, Iran je sada pokrenuo napad bez presedana na svjetsko snabdijevanje energijom, dodao je Pompeo ne nudeći dokaze o porijeklu napada, javlja Rojters.

Pripadnici grupe Huti u Jemenu u subotu su preuzeli odgovornost za napade dronovima na pogone Saudi Aramko kompanije, saopštio je vojni portparol Hutija.

Kako je prenijela lokalna tv Al Masirah, Huti su upotrijebili deset dronova za napade na naftne pogone i obećali su da će proširiti napade na Saudijsku Arabiju koja predvodi koaliciju protiv Huta u Jemenu.

Saudijska Arabija saopštila je ranije juče da su na dva velika postrojenja u toj zemlji izvedeni napadi dronovima, koji su izazvali požare, ali nije navela ko stoji iza napada.

Požari su izbili u kompaniji za preradu nafte Aramko i na naftnom polju Hurais.

Ostavi komentar

0/300