16 °

max 16 ° / min 6 °

Subota

20.04.

16° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 7°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 8°

Utorak

23.04.

13° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 9°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Hiljade pristalica na skupu podrške Salviniju

Izvor: Foto: Beta

Svijet

Comments 0

Hiljade pristalica na skupu podrške Salviniju

Izvor: Beta/AP

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Hiljade tvrdokornih pristalica italijanske desničarske stranke Liga sa sjevera zemlje okupljaju se danas u gradu u Lombardiji na skupu podrške vođi te partije Mateu Salviniju.

Salvini nastoji da se ponovo učvrsti kao opozicioni vođa poslije ozbiljnog propusta u proračunu koji je koštao njegovu stranku ispadanje iz vlade.

Pristalice sa šalovima na kojima piše "Salvini zauvijek" ili majicama sa natpisom "Salvini premijer" pristižu na polje u mjestu Pontida blizu Bergama za godišnji miting Lige. Pontida ima dugu istorijsku povezanost sa nacionalističkim pokretima.

Salvini pokušava da aktivira svoju bazu u suprotstavljanju koalicionoj vladi Pokreta pet zvjezdica i Demokratske stranke koja je preuzela dužnost prošle sedmice. 

Salvini je isključen iz vlade i izgubio je položaj italijanskog tvrdog anti-imigrantskog ministra unutrašnjih poslova.

Anketa objavljena danas u finansijskom dnevniku Sole-24 Ore pokazuje da je, uprkos Salvinijevim pogrešnim političkim koracima, njegova Liga i dalje najjača partija u Italiji sa podrškom od 34 odsto.

Prva 14-mjesečna vlada aktuelnog premijera Đuzepea Kontea pala je prošlog mjeseca jer je Salvini povukao svoju anti-imigrantsku partiju Ligu iz koalicije u neuspjelom pokušaju da izdejstvuje prijevremene izbore da bi on postao premijer.

Uprkos velikim rivalitetima Pokret pet zvjezdica i Demokratska stranka lijevog centra uspjele su da formiraju novu koaliciju i izbjegnu prijevremene parlamentarne izbore. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR