17 °

max 21 ° / min 14 °

Utorak

16.04.

21° / 14°

Srijeda

17.04.

15° / 10°

Četvrtak

18.04.

13° / 7°

Petak

19.04.

13° / 7°

Subota

20.04.

15° / 5°

Nedjelja

21.04.

12° / 7°

Ponedjeljak

22.04.

14° / 7°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Tročanji će govoriti o proširenju pred Evropskim parlamentom

Svijet

Comments 0

Tročanji će govoriti o proširenju pred Evropskim parlamentom

Izvor: b92

Autor: Jelena Grbović

  • Viber

Kandidat za novog komesara za susjedstvo i proširenje Laslo Tročanji 1. oktobra odgovaraće na pitanja evropskih parlamentaraca.

Evropski parlament mora da se izjasniti o sposobnostima i spremnosti svih novoimenovanih komesara odnosno da prihvati ili odbaci njihove nominacije.

Predsjednik Evropskog parlamenta David Sasoli i lideri parlamentarih grupa odredili su detaljan raspored saslušanja svih 26 članova novog tima Evropske komisije.

Saslušanja će trajati od 30. septembra do 8. oktobre pred različitim parlamentarnim odborima.

U skladu sa dobijenim resorom predloženi komesar za proširenje i susjedsku politiku Laslo Tročanji 1. oktobra u večernjim satima naćiće se pred Spoljnopolitičkim odborom Evropskog parlamenta.

Predloženi šef diplomatije EU i potpredsjednik Evropske komisije Žozep Borel odgovaraće na pitanja članova Spoljnopolitičkog odbora 7. oktobra.

U Evropskom parlamentu kažu da će dodatna saslušanja ili saslušanja alternativnih komesara, u slučaju da neko od predloženih komesara bude odbačen, biti održana 14 i 15 okotobra.

Za 15. oktobar predviđen je sastanak predsjednika parlamentarnih odbora koji će procijeniti ishode svih saslušanja i zaključne prenijeti Konferenciji predsjednika koja bi do 17 oktobra trebalo da da finalnu ocijenu, zaključi saslušanja ili po potrebi zatraži dalje korake.

Evropski parlament bi 23. oktobra trebalo da na plenarnom glasanju u Strazburu da finalno ”zeleno svijetlo” za novi sastav Evropske komsije.

Nova Komisija bi svoj mandat od pet godina trebalo da započne 1. novembra.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR