9 °

max 16 ° / min 7 °

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Četvrtak

02.05.

21° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Bubnjevi na prepunom stadionu dočekali Trampa

Svijet

Comments 0

Bubnjevi na prepunom stadionu dočekali Trampa

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Zaglušujući bubnjevi obilježili su ulazak i rukovanje predsjednika Donalda Trampa i indijskog premijera Narendra Modija na pozornici prepunog teksaškog stadiona.

Oni su tom prilikom poslali poruku o jedinstvu te dvije najvećhe svjetske demokratije uprkos tenzijama u trgovinskim odnosima, navodi AP.

Tramp je govorio o rastu američkog izvoza u Indiju, milijardama dolara koje Indija troši na američku odbrambenu opremu, kao i zajedničkim vježbama sa Nju Delhijem.

Američki predsjednik je takođe razgovarao i o sigurnosti granice, važnom pitanju za kada je riječ o Teksasu, saveznoj državi koja se graniči sa Meksikom.

"Preduzimamo do sad nezabilježene akcije da osiguramo svoju južnu granicu i zaustavimo ilegalnu imigraciju", rekao je Tramp.

Oko 50.000 Amerikanaca indijskog porijekla prisustvovalo je mitingu u Hjustonu, gdje su povicima "Modi! Modi! Modi!" pozdravljali indijskog premijera.

Modi je na bini domaćina predstavio kao "ličnog prijatelja, prijatelja Indije, velikog američkog predsjednika" koji je - kako je citirao Trampov politički slogan, "riješio da Ameriku ponovo učini velikom".

"Gospodine predsjedniče, u Hjustonu možete čuti otkucaje ovog velikog partnerstva na proslavi dviju najvećih svjetskih demokratija", poručio je Modi, a Tramp se zahvalio na pozivu da učetvuje na mitingu koji je jedno od najvećih okupljanja indijske dijaspore u istoriji.

To je bio njihov treći susret u nekoliko mjeseci, kako se navodi, a najvjerovatnije će se lideri Indije i SAD sresti ponovo u utorak na marginama Generalne skupštine UN.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR