Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Pompeo ljut prekinuo intervju

| Postavio/la: Gordana Đuračić | Izvor: B92

Pompeo ljut prekinuo intervju Foto: Beta

Državni sekretar SAD Majk Pompeo je vikao, uz psovke, na novinarku Meri Luiz Keli posle intervjua koji je prekinuo nezadovoljan što mu je postavljala pitanja o Ukrajini, tvrdi National Public Radio NPR.

Pompeo, kako se navodi, nije htio da odgovori na pitanja o Ukrajini i američkoj ambasadorki u Kijevu, navodeći da je pristao na intervju o politici administracije prema Iranu.

Novinarka je tvrdila da je sa njegovim saradnicima dogovoreno da i Ukrajina bude jedna od tema.

U saopštenju NPR kaže se da je "odmah posle pitanja o Ukrajini, intervju završen".

Pompeo je ustao i gledao u Keli par sekundi, a zatim napustio sobu. Njegov saradnik zamolio je Keli da pođe za Pompeom u njegove odaje u Stejt departmentu, bez diktafona, navodi se u saopštenju NPR.

Pompeo je, kako tvrde, u sobi glasno izrazio nezadovoljstvo zbog pitanja o Ukrajini. 

Sama novinarka je kasnije rekla: "Odveli su me u privatne odaje sekretara, gdje je čekao i vikao na mene otprilike isto onoliko dugo koliko je trajao intervju".

Prema njenim riječima, koristio je psovke.

Onda ju je upitao da li bi mogla da nađe Ukrajinu na mapi, a kad je potvrdno odgovorila, pozvao je saradnike da mu donesu mapu svijeta bez obilježenih zemalja.

"Pokazala sam na Ukrajinu. Onda je sklonio mapu. Rekao je - ljudi će čuti o ovome, okrenuo se i kazao da ima posla, a ja sam mu zahvalila na izdvojenom vremenu i otišla", rekla je novinarka.

Ostavi komentar

0/300