13 °

max 13 ° / min 1 °

Četvrtak

02.04.

13° / 1°

Petak

03.04.

15° / 3°

Subota

04.04.

18° / 8°

Nedjelja

05.04.

20° / 10°

Ponedjeljak

06.04.

19° / 7°

Utorak

07.04.

20° / 5°

Srijeda

08.04.

20° / 6°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Putin umjesto Surkova postavlja Kozaka da se bavi pitanjima Ukrajine

Svijet

Comments 0

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Putin umjesto Surkova postavlja Kozaka da se bavi pitanjima Ukrajine

Predsjednik Rusije Vladimir Putin dekretom je razriješio dužnosti savjetnika Vladislava Surkova, koji je od 2013. nadgledao veze Rusije sa Ukrajinom i drugim bivšim sovjetskim državam, a njega će zamijeniti Dmitrij Kozak.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov najavio da će umjesto Surkova kao glavni čovjek za odnose s Ukrajinom biti zamjenik ruskog premijera Dmitrij Kozak, dodajući da Surkov i dalje radi za Kremlj, ali ne precizirajući koje poslove obavlja.

Kozak je, inače, rođen u sovjetskoj Ukrajini, a Surkova su, dok je bio zadužen za odnose sa Ukrajinim mnogi u Kijevu smatrali "tvrdim" sagovornikom i to u situaciji zategnutih odnosa između Moskve i Kijeva nakon što je Krim pripojen Rusiji 2014. i nakon što je Moskva podržala proruske borce u Donbasu.

Kozak je bio jedan od nekoliko članova Putinovog kruga. O njemu se govorilo u medijima kao o mogućem kandidatu koji je trebalo da nasledi Putina na mestu predsednika 2008.

- Kozak, u svojoj novoj ulozi, glavni je za ukrajinska pitanja - rekao je Peskov na konferenciji za novinare u Moskvi 11. februara.

Kozak je nekadašnji potpredsednik Vlade Rusije. Krajem prošlog mjeseca postavljen je za zamjenika šefa administracije Kremlja.

Kozak je nadgledao Putinovu prvu izbornu kampanju 2004. godine, bio je odgovoran za pripremu Zimskih olimpijskih igara 2014. u Sočiju i bio je glavna osoba Kremlja za veze sa Moldavijom.

Kozak je među ruskim zvaničnicima koje je Zapad sankcionisao nakon što je Rusija zauzela Krim.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR